Haber: Elifsu Dilek Şen

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Food Fest, "sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi" temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda yapıldı.

Antalya lezzetlerinin, tarihinin ve tarımının tüm dünyaya duyurulması amaçlanan festivalde, yerel üreticiler de desteklendi. Kabak tatlısı, tahinli piyaz, serpme böreği, turunç reçeli ve daha nice lezzetleriyle öne çıkan Antalya’nın hedefinde UNESCO tescilli gastronomi şehirlerinden biri olmak var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin tanıtım toplantısında, Antalya'nın sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak, korumak, geliştirmek ve büyüterek ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Festivali kenti gastronomi başkenti yapmak hedefiyle hayata geçirdiklerini anlatan Böcek, "Festivalimizde, Anadolu'yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın lezzetleri şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu. Kentimiz bu değerle adını gastronomi arenasına altın harflerle yazdırdı. Şehrimiz sadece güneşi, denizi ve mavisiyle değil yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale geldi. Attığımız bu adımla ülkemizde tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümünü karşılayan şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri dünyaya açıldı, güçlendi" diye konuştu.

Antalya bölgesindeki kadın kooperatifleri adına konuşan Ebru Baybara Demir, kadın kooperatiflerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği Gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023'ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir olmuştu.

Şef Ebru Baybara Demir bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk kadın şef oldu.