Magazin

Anthony Ammirati Kimdir? Neden Elendi? Kaç Yaşında?

Talihsiz bir kaza sonucu 2024 Paris Olimpiyatlarından elenen Anthony Ammiratti kimdir sorusu dünya çapında merak edildi. İşte, detaylar...

Abone Ol

2024 Paris Olimpiyatları tüm hızıyla devam ediyor. Tüm spor dallarında kıyasıya mücadele devam ederken aynı zamanda ilginç olaylar da yaşanıyor.

Bu olaylardan birisine konu olan Anthony Ammirati gündemden düşmüyor. Herkesin konuştuğu Fransız sporcu için Anthony Ammirati kimdir sorusu soruluyor.

Gelin, talihsiz sporcunun kim olduğunu birlikte öğrenelim.

Anthony Ammirati Kimdir?

Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyatları büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Oyunlarda 204 ülkeden toplam 10,500 sporcu yarışıyor. Ayrıca 32 farklı spor branşı bulunuyor. Binlerce sporcunun büyük bir mücadele verdiği olimpiyatlarda zaman zaman ilginç olaylar da yaşanıyor. Bu olaylardan biri de sırıkla atlama sporcusu Anthony Ammirati’nin başına geldi. Sırıkla atlarken cinsel organının çıtaya çarpması sonucu düştü ve atlayışın geçersiz sayılmasına neden oldu.

Anthony Ammirati’nin yarışmadan elenme şekli tüm dünyada gündem oldu.Tüm bunların ardından birçok kişi Anthony Ammirati kimdir diye sormaya başladı. Fransız sırıkla atlama sporcusu Anthony Ammirati, 16 Temmuz 2003 tarihinde Fransa’nın Alpes-Maritimes şehrinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilenmeye başladı. 12 yaşındayken spor kulübündeki bir kızın sırıkla atladığını gördükten sonra bu sporu denemek istedi.

Sırıkla atlarken hissettiği adrenalin duygusunun ardından kendisini bu spor dalında geliştirmeye karar verdi. Haziran 2021 tarihinde Salon-de-Provence'da düzenlenen yarışmada 5,72m ile 20 yaş altı kategorisinde rekor kırdı. Genç sporcu, daha sonra 2022 Dünya 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak adını duyurdu.

Bir ay sonra Estonya’nın başkenti Talinn’de düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 5,64m'lik bir atlayış gerçekleştirerek altın madalya kazandı. Başarılı sporcu, daha sonra Cezayir’in Vahran şehrinde düzenlenen 2022 Akdeniz Oyunları'na katıldı. Oyunlarda 5,65 metrelik atlayışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Hız kesmeden Kolombiya’nın Cali şehrinde yapılan 2022 Dünya 20 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'na gitti. 5, 65 metrelik atlayışla şampiyon oldu.

31 Ağustos 2022’de, Sankt-Wendel'de 5, 81 metre yüksekliğe atlayarak Fransa gençler sırıkla atlama rekorunu kırdı. Anthony Ammirati kimdir diye sorulan başarılı sporcu, bu başarıların ardından Paris 2024 Olimpiyatları’nda yarışmaya hak kazandı.

Genç sporcunun yaşadığı talihsiz olayın videosu dünya çapında viral oldu. Aynı zamanda sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasına girdi. Instagram’daki takipçisi sayısı kısa sürede 16 binden 200 bine yükseldi. Anthony Ammirati’nin gördüğü yoğun ilginin ardından bir yetişkin içerik sitesi başarılı sporcuya oyunculuk teklif etti. Bir saatlik filmde oynaması için 250 bin dolar teklif edildiği iddia edildi.

Anthony Ammirati Neden Elendi?

Anthony Ammirati kimdir sorusunun ardından en çok merak edilen konu Fransız sporcunun neden elendiği.

12 yaşından beri sırıkla atlama sporuyla uğraşan Anthony Ammirati, katıldığı birçok turnuvada rekor kırıp şampiyonluklar kazandı. Fransa’nın olimpiyatlarda altın madalya kazanmasını beklediği başarılı sporcu yarışmadan sıra dışı bir şekilde elendi.

4 Ağustos 2024 tarihinde sırıkla atlama denemeleri yapan Anthony Ammirati bu atlayışlardan birinde büyük bir talihsizlik yaşadı. Atlayışı sırasında cinsel organı çıtaya takılarak düşmesine sebep oldu. Çıtanın düşmesi üzerine genç sporcunun atlayışı geçersiz sayıldı ve yarışmadan erkenden elendi.

Talihsiz sporcu daha sonra Fransız Atletizm Federasyonu'na şu şekilde bir açıklamada bulundu:

"Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Kendimi çok kötü hissediyorum çünkü 5,70 metrelik atlayışı üçüncü kez denerken her şeyi doğru yaptım. Sadece biraz daha ince bir ayar yapıp daha yüksekten zıplamam lazımdı. Bir yarışmaya ilk kez stressiz bir şekilde başlamıştım. Olimpiyatlara ilk kez katıldığım için başkalarıyla kıyasıya yarışmak istemiştim. Bunu da neredeyse başarıyordum."

Anthony Ammirati Kaç Yaşında?

Tüm dünyanın olimpiyatlarda yaşadığı talihsizlikle tanıdığı Anthony Ammirati’nin kaç yaşında olduğu merak ediliyor.

Anthony Ammirati, 16 Temmuz 2003 tarihinde Fransa’nın Alpes-Maritimes şehrinde dünyaya geldi. Şu anda 21 yaşında olan genç sporcu, alanında en çok gelecek vadeden isimler arasında yer alıyor.

Anthony Ammirati Nereli?

Paris 2024 Olimpiyatları’na damga vuran Anthony Ammirati’nin nereli olduğu da merak edilenler arasında.

Genç sporcu, 16 Temmuz 2003 tarihinde Fransa’nın Alpes-Maritimes şehrine bağlı Grasse kasabasında dünyaya geldi.

Bu yazımızda Anthony Ammirati kimdir sorusu başta olmak üzere genç sporcu hakkında merak edilenleri cevapladık.