Kenan İmirzalıoğlu sevilen oyuncu ve sunucular arasında yer almaktadır. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan oyuncu hakkında birçok konu merak edilmektedir. Kenan İmirzalıoğlu nereli sorusu da kendisi hakkında araştırılanlar arasında yer almaktadır. Ünlü isim hakkında merak edilenler yazımızda! İşte detaylar…

Kenan İmirzalıoğlu Nereli?

Kenan İmirzalıoğlu günümüzde sevilen oyuncular arasında yer almaktadır. Kenan İmirzalıoğlu nereli sorusunu yanıtlayalım.

Kenan İmirzalıoğlu 18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Üçem köyünde dünyaya gelmiştir. İmirzalıoğlu nüfus kaydında ise 10 Nisan 1974 tarihiyle kaydedilmiştir.

Ailesinin kökeni Akkoyunlu Devleti'nin Bozulus Türkmenleri'nin Tabanlı aşiretine dayanmaktadır. Kenan İmirzalıoğlu, 17. yüzyıl sonlarında Celali İsyanları nedeniyle Erzurum'un Horasan bölgesinden göç eden bir aileden gelmektedir. İmirzalıoğlu ailesi Balâ ve Üçem Köyü’nü kuran aileler arasındadır.

Kenan İmirzalıoğlu’nun dedesi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'ya ilk gelişi sırasında 27 Aralık 1919'da Bala'da karşıladığı ve evinde ağırladığı bilinmektedir.

Kenan Imirzalioglu Nereli 1

Kenan İmirzalıoğlu Babası Nereli?

Kenan İmirzalıoğlu'nun babası Mustafa İmirzalıoğlu, annesi ise Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı İğdebeli köyünden Yıldız İmirzalıoğlu'dur.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Derviş adında bir ağabeyi ve Zübeyde Yasemin adında bir ablası bulunmaktadır. Eski Ankara milletvekillerinden İbrahim İmirzalıoğlu, Kenan İmirzalıoğlu’nun amcasıdır. Ailesi Kenan ismini ünlü oyuncu Kenan Pars'tan etkilenerek vermiştir.

Kenan İmirzalıoğlu 12 yaşına kadar Üçem köyünde yaşadıktan sonra orta ve lise eğitimini Ankara'da yaşayan teyzesinin yanında tamamlamıştır.

Ankara Çankaya Bahçelievler Deneme Lisesi'nden mezun olmasının ardından İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamıştır. Üniversite yıllarında mankenlik kariyerine adım atmıştır.

Kenan Imirzalioglu Nereli 6

Kenan İmirzalıoğlu Kariyeri

Kenan İmirzalıoğlu nereli sorusunu yanıtladıktan sonra oyuncunun kariyeri hakkında bilgi verelim.

1997 yılında üniversite öğrencisi olduğu dönemde Best Model of Turkey yarışmasına katılan Kenan İmirzalıoğlu  bu yarışmada birincilik kazanmıştır. Ardından İstanbul'da düzenlenen 10. Best Model of the World yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek yine birinci olmuştur.

Kenan İmirzalıoğlu oyunculuk kariyerine Deli Yürek adlı dizideki Yusuf Miroğlu karakteri ile başlamış ve bu rolü sayesinde tüm Türkiye'de tanınır hale gelmiştir.

Dizi 1998-2002 yılları arasında yayımlanmıştır. İmirzalıoğlu 2001 yılında dizinin devamı olarak çekilen Deli Yürek: Bumerang Cehennemi adlı sinema filminde de aynı karakteri oynamıştır.

2003-2005 yılları arasında Show TV'de yayımlanan Alacakaranlık adlı polisiye dizide Uğur Yücel ile başrolü paylaşmıştır. İmirzalıoğlu Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Yazı Tura filminde de askerlikte yaşadığı travmaları aşamayan Cevher karakterini canlandırdı.

2005-2007 yılları arasında Show TV'de yayınlanan Acı Hayat adlı dramada Mehmet Kosovalı rolünde ardından da çizgi filmden uyarlanan Son Osmanlı Yandım Ali filminde Külhanbeyi Ali karakterini canlandırmıştır.

2008 yılında Kabadayı filminde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrolleri paylaştı. 2009'da Uğur Yücel'in yönettiği Ejder Kapanı filminde Akrep Celal rolünü üstlendi.

Kenan İmirzalıoğlu 2009-2011 yılları arasında yayımlanan ve büyük bir popülariteye ulaşan Ezel dizisindeki rolüyle Türkiye'de adını iyice duyurmuştur.

2012 yılında Ay Yapım ile yeni bir dizi için yaptığı 4.000.000$'lık ücret anlaşması, Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücret olarak duyuruldu. Bu dizi ile Karadayı'da başrol olarak yer almıştır.

2018 yılında Kanal D'de yayımlanan Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı tarihî dizide Fatih Sultan Mehmed'i canlandırmıştır.

İmirzalıoğlu 5 Ekim 2019 - Ağustos 2024 tarihleri arasında Atv'de Kim Milyoner Olmak İster? adlı yarışma programında sunuculuk yapmıştır.

Kenan İmirzalıoğlu oynadığı filmler şu şekildedir:

  • Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (2001)
  • Yazı Tura (2004)
  • Son Osmanlı Yandım Ali (2006)
  • Kabadayı (2007)
  • Ejder Kapanı (2010)
  • Uzun Hikaye (2012)
  • Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü (2017)

Kenan İmirzalıoğlu Kaç Yaşında?

Kenan İmirzalıoğlu nereli sorusu içerisinde oyuncunun yaşı da merak edilmektedir. 18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Kenan İmirzalıoğlu günümüzde 50 yaşındadır.

Özellikle televizyon dizileri sinema filmleri ve sunduğu programlar sayesinde sıkça gündeme gelen ünlü isim karakteristik özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Kenan İmirzalıoğlu’nun İkizler burcudur.

Kenan Imirzalıoğlu Boyu

Kenan İmirzalıoğlu’nun boyunun 191 cm olduğu bilinmektedir. Ünlü isim başarılarının ardından televizyon dünyasında adını duyurmuş ve ekranda vazgeçilmez isimlerden biri haline gelmiştir.

Kenan Imirzalioglu Nereli 4

Kenan İmirzalıoğlu Eşi Kimdir?

Kenan İmirzalıoğlu'nun özel hayatı da Kenan İmirzalıoğlu nereli kadar hayranları tarafından oldukça merak edilmektedir. 2016 yılında Sinem Kobal ile dünya evine girmiştir.

Çiftin düğünü Ayvalık’ın Cunda Adası’nda gerçekleştirilmiştir. Düğün Cunda’nın Ortunç Koyu'nda deniz manzarası eşliğinde yapılmış ve geniş yankı uyandırmıştır.

Kenan İmirzalıoğlu’nun evliliği Türk magazin dünyasında sıkça konuşulan bir konu olmuştur. Eşi Sinem Kobal ile birlikte olan mutlu hayatları sosyal medyada da takipçileri tarafından ilgiyle izlenmektedir. Çiftin sık sık katıldıkları etkinlikler ve paylaştıkları anılar hayranları tarafından beğenilmektedir.

Kenan Imirzalioglu Nereli 5

Kenan İmirzalıoğlu Çocukları

Kenan İmirzalıoğlu’nun özel hayatındaki bir diğer merak edilen konu ise çocuklarıdır. Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal evliliklerinden iki kız çocuk sahibidir.

Çift ilk çocukları Lalin’i 2020 yılında kucaklarına almıştır. Kenan İmirzalıoğlu'nun 46 yaşında baba olmuştur. Çiftin ikinci kızları Leyla ise 2022 yılında dünyaya gelmiştir.

Kenan İmirzalıoğlu Nur Yerlitaş Sevgili Miydi?

Kenan İmirzalıoğlu ve Nur Yerlitaş’ın 2014 yılında bir mekandan el ele çıkması ikili birlikte mi sorularını beraberinde getirmişti. İkilinin yakın arkadaş oldukları ve Nur Yerlitaş’ın, İmirzalıoğlu için kardeşim dediği bilinmektedir.