Cumhuriyet Halk Partisi Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen, geçtiğimiz yıl eski eşi tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğrayan Aysel Aydemir’i İzmir’deki evinde ziyaret etmişti. Silahın tutukluk yapması sonucunda yaralı bir şekilde kurtulan Aydemir, tehdit almaya devam ediyordu. Aydemir’in davası bugün sonuçlanarak fail kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından indirimsiz olarak 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gökçe Gökçen’in açıklaması şu şekilde:

“Aysel ile ilk görüştüğümüzde tehditlerine devam eden fail, tutuklu olsa da kısa bir süre içinde serbest kalacağına inanıyordu. Çünkü yargılama, basit yaralama suçundan görülüyordu.

İzmir’de ortak bir kadın mücadelesi sonucunda dava, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan görülmeye başlanmıştı. Bugün ise fail, indirimsiz olarak 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bugün birçok kadın, tehdit ve şantaj suçlarına maruz kalıyor. Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir’de 2019 yılında öldürüldüğünde cebinde 24. suç duyurusu dilekçesi vardı. 23 kez şikayette bulunmasına rağmen öldürülen Ayşe Tuba Arslan, “öldüğümde mi yardım edeceksiniz?” demişti.

İzmir’de ise bu olaydan 5 yıl sonra umut verici bir örneğe şahit olduk. Kadın dayanışması yaşatıyor, demiştik. Şiddetle mücadelenin ciddiye alınması için Aysel Aydemir davası bir emsal, yeni bir başlangıç olsun.”