Sütçüoğlu ailesi, Avrupa Yakası Dergisi çalışanları ve daha birçok karakter 2004 ile 2009 yılları arasında evlerimize konuk oldu. Yıllar geçti, zincir kahveciler popülerleşti ve basılı yayın da yerini giderek dijital içeriğe bıraktı. Değişmeyen tek şey ise gün içerisinde kendisinden vazgeçemediğimiz Avrupa Yakası bölümleri oldu.

İzlerken içlerinden biriymiş gibi hissettiğimiz dizide gösterilen Sütçüoğlu Apartmanı, muhallebici ve derginin nerede olduğu da merak ediliyor. Peki, Avrupa Yakası nerede çekildi? Tüm detaylarıyla yazımızda…

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi 12

Avrupa Yakası Nerede Çekildi?

Avrupa Yakası’nın birçok sahnesinin platolarda çekildiği yayınlandığı dönemden itibaren bilinmektedir. Avrupa Yakası’nın başat sahneleri ise Sütçüoğlu Apartmanının dairesinde geçmektedir. Ev atmosferi için gerçek bir mekan yerine, stüdyo kullanılmıştır. Fakat bölüm başında ve aralarında gösterilen Sütçüoğlu Apartmanı, gerçek bir binaya aittir.

Bölümlerde sadece ev sahneleri değil başka mekanlar da yer almaktadır. Avrupa Yakası Dergisi ofisi, Sütçüoğlu Muhallebicisi, Selin’in evi, Burhan Altıntop’un evi ve her sezon değişen standart kafeler… Jazz Cafe, Asparagus ve Ice Cafe!

İzlerken de anlaşıldığı üzere tüm bu mekanlar için çekim platoları kullanılmıştır. Avrupa Yakası nerede çekildi denildiğinde de Sütçüoğlu Apartmanı’nın yanı sıra; akıllara Plato Film Stüdyoları gelmektedir.

Avrupa Yakası nerede çekildi denildiğinde de genellikle bölümün başında çıkan apartman kastedilmektedir. Haliyle adeta diziyle bütünleşmiş olan bu apartmanı gidip görmek isteyen birçok hayran bulunmaktadır. Gelin, açıklayalım…

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi 11

Avrupa Yakası Sütçüoğlu Apartmanı Nerede?

İlk yayınlandığında izleyenler, tekrar tekrar izleyip de vazgeçemeyenler… Dizinin hayranları Avrupa Yakası’nın çekildiği ev nerede diye merak içinde!

Elbette bir ikon haline gelmiş olan bu apartman dizinin ismini yansıtıyor ve İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alıyor. Şişli ilçesine bulunan apartmanı yakından görmek isteyenler Halaskargazi, Zafer Sokağı üzerinde geçmişe dönüş yaşayabilir. Dizinin ardından Sütçüoğlu Apartmanı olarak adlandırılan binanın orijinal isminin ise Antik Konak olduğunu belirtelim.

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi3

Avrupa Yakası Hangi Semtte Çekildi?

Şimdiye kadar bilinen üzere Avrupa Yakası’nın gerçek mekan çekimi bulunmamaktadır. Avrupa Yakası bir Nişantaşı hikayesidir. Bu sebeple de ana hikayeye bağlı kalınarak çekim platolarında kurgusal mekanlar oluşturulmuştur.

Kısaca, Avrupa Yakası dizisinin geçtiği semt Nişantaşı olsa da bu semtte gerçek mekan çekimi yapılmamıştır.

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi 4

Avrupa Yakası Dergi Binası Nerede?

Avrupa Yakası dergisi içinde yapılan ofis çekimleri için de Plato Çekim Stüdyoları kullanılmıştır. Fakat dergi sahneleri için kullanılan bina görüntüsünün gerçekte nerede olduğu izleyiciler tarafından merak edilmiştir.

Dergi binasının konumuna dair yapım ekibinden net bir bilgi gelmemiştir. Dizinin hayranları ise jenerik müziği ve bina görselinden yola çıkarak dergi binasının Osmanbey metro durağında indikten sonra 10 dakika kadar içe doğru yüründüğünde olduğunu söylemektedir.

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi 6

Avrupa Yakası Konusu

Senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı ve kendisinin de Aslı karakterini canlandırdığı dizi adeta bir yıldızlar geçidi… Gazanfer Özcan, Hümeyra, Ata Demirer, Engin Günaydın, Levent Üzümcü Şenay Gürler gibi isimler de bunun kanıtı. Karakterlerin çok sevildiği dizinin konusu da Avrupa Yakası nerede çekildi sorusunu destekler nitelikte. Nitekim, Nişantaşı’nda yaşayan bir aile ile başlayan hikaye için platolarda yaratılan kurgusal mekanlar da senaryoya uygun hazırlanmıştır.

Tahsin Sütçüoğlu (Gazanfer Özcan) ve İffet Sütçüoğlu’nun (Hümeyra) çocukları olan Aslı (Gülse Birsel) ve Volkan’ın (Ata Demirer) işleri, arkadaşları ve ilişkileri etrafında Nişantaşı’nın farklı hayat tezahürleri yansıtılmaktadır. Aslı, Avrupa Yakası adlı moda dergisinde çalışmakta, abisi Volkan ise belirli bir işe sahip olmamakla birlikte babasının sahibi olduğu Sütçüoğlu Muhallebici’sinde en yakın arkadaşı Sertaç ile oturup proje yaratarak geçirmektedir.

Dizi, bir durum komedisidir. Bu sebeple de büyük bir olay örgüsü ve akışı bulunmamaktadır. Fakat genel olarak Aslı – Cem ilişkisi ile Volkan – Selin ilişkisinin hikayede büyük bir yeri bulunmaktadır. Başroller kadar yan karakterlerin de hayatlarına yer veren dizi tüm bu karakterlerin başlarına gelenleri mizahi bir dille aktarmaktadır.

Avrupa Yakasi Nerede Cekildi 5

Avrupa Yakası Ne Zaman Başladı?

7’den 70’e çok sevilen dizilerden olan Avrupa Yakası nerede çekildi sorusunu yanıtladık. Peki, bu efsane dizi ne zaman başladı?

Avrupa Yakası’nın ilk bölümü 11 Şubat 2004 tarihinde yayınlandı. İlk sezonun sezon finali ise 23 Haziran 2004 tarihinde yapıldı.

Avrupa Yakası Kaç Bölüm?

ATV ekranlarında 6 sezon boyunca yayınlanan Avrupa Yakası, 190 bölümdür.

Avrupa Yakası nerede çekildi sorusunu tüm detaylarıyla yanıtladık!