ANKARA (AA) - Avustralya'da, "yabancı casuslara" ülkenin ulusal güvenlik istihbaratına ilişkin, para karşılığında bilgi sattığı iddia edilen bir iş adamı gözaltına alındı.

Avustralya Federal Polisinin (AFP) açıklamasına göre, iki dış istihbarat görevlisi, temasa geçtikleri söz konusu kişiye ülkenin savunma, ekonomi ve ulusal güvenlik düzenlemelerine ilişkin bilgi karşılığında ödeme yapmayı teklif etti.

İş adamının yurt dışındayken bir düşünce kuruluşunun iki temsilcisiyle görüştüğü belirtilen açıklamada, söz konusu kişiye sosyal medya aracılığıyla ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, Yeni Güney Galler eyaletinin başkenti Sidney'de yaşayan 55 yaşındaki iş adamının "yabancı casuslara" ülkenin hassas bilgilerini satma suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

AFP Komiser Yardımcısı Krissy Barrett, iş adamının yurt dışındayken birkaç kez "Ken" ve "Evelyn" olarak bilinen iki kişiyle görüştüğünü kaydetti.

Barrett, AFP'nin Ken ve Evelyn'i dış istihbarat servisi için çalışmak ve istihbarat toplama faaliyetleri yürütmekle itham edeceğini söyledi.

Yarın mahkemeye çıkması beklenen iş adamı, suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezası alabilecek.