Yaşam

Ayrılık sonrası neden saçlar değiştirilir? Ünlü psikolog açıkladı!

Ünlü psikolog Dr. Jaime Zuckerman, insanların duygusal ayrılıklarının ardından saç modellerini neden değiştirdiğini anlattı.

Abone Ol

Ünlü psikolog Dr. Jaime Zuckerman, insanların radikal saç modeli değişimlerini yorumladı.  T24'ün haberine göre; Zuckerman'a göre geçiş döneminde ani veya önemli bir saç değişikliği, yeni bir yaşam değişikliğinin temsilcisi olan "bir tür yeniden doğuş" görevi görüyor

Zuckerman ayrılık sonrası saç değişikliği hakkında şunları söylüyor:

"Bir saç değişikliği üç olası duygusal tepkinin sinyalini verebilir; kontrol kaybı, kaçınma mekanizması ve yeniden icat etme arzusu. Bu durum, insanlar olarak doğası gereği, bundan sonra ne olacağını tahmin etmeyi seven alışkanlık sahibi yaratıkları olduğumuzu açıklıyor. Bir kriz sırasında kontrolü kaybettiğimizde bazen özerkliğimizi kullanmanın dışsal yollarını ararız. Bu, alkol ve uyuşturucu bağımlılığına, aşırı yemek yemeye veya yoksunluğa ve alışveriş dürtülerine yol açabilir. Ancak saçlarımız, anında tatmine ihtiyaç duyduğumuzda hemen müdahale edebileceğimiz bir şeydir"

"Bize kaygı veren birinden veya bir şeyden kaçınmaya çalışıyorsak, kendiliğinden saçımızı kesmek veya boyamak, hemen dikkatimizi dağıtan bir şey olabiliyor"