BALIKESİR

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapılarını araladı

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali başladı! Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek Aromaterapi Festivali olan bu etkinlik, 7 Temmuz'a kadar sürecek. BAÇEM ve Ören Sahili'nde gerçekleştirilen festival, eğitim seminerleri, atölye çalışmaları ve Aromaterapi Çarşısı ile ziyaretçilerine dolu dolu bir program sunuyor.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç Belediyelerinin paydaşlığında düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali başladı. Festival, BAÇEM (Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi) ve Ören Sahili'nde düzenleniyor ve aromaterapiye dair birçok etkinliği içeriyor. 

Festivalin Detayları 

Türkiye'nin ilk ve tek Aromaterapi Festivali olan bu organizasyon, 7 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek. Festival kapsamında BAÇEM'de eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları yapılırken, Ören Meydanı’ndaki Aromaterapi Çarşısı'nda açılan 200 stantta Balıkesir ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen firmalar ürünlerini tanıtıyor ve satıyor. Alanda kurulan sahnede gün boyunca söyleşiler düzenleniyor. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi de stant açarak ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı. 

Festivalin Açılışı 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve ilçe belediye başkanları, BAÇEM’de yılın ilk hasadını gerçekleştirdikten sonra üstü açık otobüslerle Burhaniye Belediyesi’nin önünden kortejin başlama noktasına kadar marşlar eşliğinde ilerledi. Burhaniye Belediyesi’nin önünde otobüslerden inerek traktörlere binen belediye başkanları, kortej halinde Ören Meydanı’ndaki festival alanına kadar ilerledi. Festival alanında açılış konuşmaları yapıldı. 

Başkanların Açıklamaları 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin: Ayvalık Belediyesi olarak ilk defa Aromaterapi Festivali’nin düzenlenmesine ortak olduklarını belirten Ergin, “Bu festivalin gelişerek büyüyeceğine inanıyorum. Ayvalık, endemik bitkiler açısından çok zengin bir ilçe. BAÇEM’le beraber endemik bitkilerden oluşan bir rota oluşturabiliriz. Bu da turizme çok büyük katkı sağlar. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler:“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 5 belediyenin paydaşlığında ilk kez düzenlenen Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, her geçen yıl daha da güçlenerek devam edecek. BAÇEM, Balıkesir’in tanıtımı için çok önemli bir yere sahip. Burhaniye Belediyemizin, BAÇEM’in karşısında kendisine ait 100 dönüm civarında bir yeri var. Burhaniye Belediyesi olarak bu yerimizi Toptancı Hali yapmak için Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etmek istiyoruz. Aromaterapi Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş: “Böyle güzel bir organizasyonun içinde bulunduğumuz için mutluyuz. Türkiye’de tek olan ve dünyada merak uyandıran bu Aromaterapi Festivalimizin, Büyükşehir’in öncülüğünde körfezdeki belediyelerle beraber organize edilmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dört gün sürecek olan bu organizasyonu gerçekleştiren beş belediyenin tüm çalışanlarına, emekçilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı: “Paydaşı olduğumuz Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’ni bir Akdeniz karnavalına dönüştüren tüm belediyelere ve emekçilere teşekkür ediyorum. Bu festivalin öncelikle herkese insanın insanca, doğayla barıştığı bir bilinci kazandırmasını istiyorum. Sizleri barışa, umuda, aydınlık yarına olan inancımla selamlıyorum.” dedi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın Konuşması 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, festivalin temalarının tarih, şifa ve kültür olduğunu belirterek, Balıkesir’in şifanın, kültürün ve tarihin başkenti olduğunu vurguladı. Akın, “Türkiye’nin parlayan yıldızı Balıkesir şifanın başkentidir, kültürün başkentidir ve tarihin başkentidir. Türkiye'nin dört bir yanından gelen firmalar, neler yapıldığını, nasıl ilerleyebileceğimizi ve nasıl desteklenebileceğimizi göstermek için burada. Balıkesir’i birlik ve beraberlik içinde yöneteceğiz. Balıkesir’in sıcaklığı ve samimiyetini tüm Türkiye ve dünyaya göstereceğiz. Balıkesir’imiz dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor.” dedi. 

Burhaniye’ye Körfez Toptancı Hali Kurulacak 

Başkan Ahmet Akın, iki denize kıyısı olan Balıkesir’de deniz temizliği için adımlar attıklarını ve kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacaklarını belirtti. Akın, Burhaniye’ye ilçe belediyesinin vereceği 100 dönüm arsaya Körfez Toptancı Hali kuracaklarını açıkladı. Ayrıca, doğanın güzelliği ve aromaterapinin huzur, mutluluk ve şifa veren etkileriyle buluşmak için festivalde olduklarını ifade etti. 

Eğlenceli Anlar 

Konuşmaların ardından, Ören Sahili’ne kurulan sahnede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Ayhan Erden sahne aldı ve vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Ardından, Türkiye’nin en güzel sesleri arasında gösterilen ve kendine has yorumuyla dinleyenleri kendine hayran bırakan Birsen Tezer, konser verdi. 

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, 7 Temmuz'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.