Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sahip Çıkıyoruz, Sahipsiz Bırakmıyoruz” projesiyle sokak hayvanı sahiplendirme seferberliği başlatarak Türkiye’ye örnek oldu. Başkan Akın, “candostlar.balikesir.bel.tr” web sitesini kurarak sahiplenmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırdı ve kendisi de iki can dosta yuva olarak seferberliğe öncülük etti.**

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Başkan Ahmet Akın’ın öncülüğünde “Sahip Çıkıyoruz, Sahipsiz Bırakmıyoruz” projesini hayata geçirdi. Bu proje, TBMM’ye sunulan sokak hayvanlarının öldürülmesini kapsayan yasa tasarısına karşı bir önlem niteliği taşıyor. Lansman, Altıeylül Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe hayvanseverler ve basın mensupları katıldı.

Başkan Akın ve Eşi Öncülük Etti

Programda Başkan Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın, bir kedi ve bir köpek sahiplenerek projeye destek verdi. Hayvanseverler Nuray Demirel ve Melis Ünal da birer can dostu sahiplenerek projeye katkıda bulundu.

Tek Tıkla Bir Can Dosta Yuva Olun

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yuva olmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için “candostlar.balikesir.bel.tr” web sitesini kurdu. Vatandaşlar, site üzerinden sahiplenmek istedikleri hayvanı seçip “sahiplenmek istiyorum” butonuna tıklayarak “Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu”nu doldurabiliyor.

Başkan Akın’dan Duyarlı Mesajlar

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, konuşmasında sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. “Bu iş için vicdana, Allah korkusuna ve sevgiye ihtiyaç var” diyen Başkan Akın, sokak hayvanlarının sahipsiz bırakılmaması gerektiğini belirtti. Kısırlaştırma çalışmalarına da destek verdiklerini söyleyen Akın, bu projeyle Balıkesir’in duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Balıkesir İddialı Durumunu Sürdürecek

Başkan Akın, sokak hayvanlarını sahiplenenlere mama ve veteriner desteği sağlayacaklarını belirtti. Kendilerinin de evlerinde bir kedi ve köpek beslediklerini söyleyen Akın, bu sorumluluğun ve duyarlılığın tüm Balıkesir’e yayılması için çalışacaklarını vurguladı.

Arbil Akın’dan Çağrı: “Lütfen Sahiplenin”

Hayvansever kimliğiyle tanınan Arbil Akın, projeye destek verilmesi çağrısında bulunarak, “Barınaklarımızda sahiplenilmeyi bekleyen birçok yavrumuz var. Lütfen satın almayın, sahiplenin. Belediyemizin yeni oluşturduğu platformu paylaşalım ve sahiplenmeleri artıralım” dedi.

Hayvanseverlerden Destek

Proje kapsamında bir can dostu sahiplenen Nuray Demirel, bu girişimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu üzücü yasa sonrası sizlerin almış olduğunuz bu karar biz Balıkesirlileri çok mutlu etti. En azından Balıkesir şehrimiz kapsamında hiçbir sokak canlısının öldürülmeyeceğinin garantisini sizden aldık” dedi.