Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, yüzlerce kent gönüllüsünün katılımıyla Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçim sonucunda, Balıkesir Kent Konseyi Başkanlığına Sevinç Baykan Özden seçildi. 

Genel Kurul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Balıkesir Kent Konseyi faaliyet videosunun gösterimi yapıldıktan sonra protokol konuşmalarına geçildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'dan Ortak Akıl Vurgusu 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, konuşmasında ortak aklın önemine dikkat çekti. "Bir şehrin ortak akılla yönetilmezse; tek bir kişinin veya grubun aklına bırakılırsa o şehir kısır ve verimsiz bir döngünün içine girer," diyen Akın, Balıkesir'in nitelikli insan gücünü artırarak, tarımsal ve kırsal potansiyelini yükselterek, turizm cenneti haline gelmesini hedeflediklerini belirtti. Akın, Balıkesir'in tarihi, doğal güzellikleri ve üniversiteleriyle bir çekim merkezi olacağını vurguladı. 

Kongreler Şehri Balıkesir 

Akın, Balıkesir'in kongreler şehri olduğunu ifade ederek, göreve geldikleri günden bu yana en önemli adımlardan birinin Dönüşüm Kongresi olduğunu belirtti. Kongrede, vatandaşların Balıkesir için sunduğu tavsiye ve fikirlerin değerlendirildiğini söyleyen Akın, Balıkesir'in tarihi mücadelesini ve dayanışmasını hatırlatarak, "Kent Konseyleri, Balıkesir Benim Ailem söylemine bire bir uyuyor," dedi. 

Sevinç Baykan Özden Yeni Başkan 

Genel Kurul’da yapılan seçimde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sevinç Baykan Özden oy çokluğuyla Balıkesir Kent Konseyi Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu ise Balıkesir’de faaliyet gösteren 44 kurum, kuruluş, oda ve STK üyelerinden oluştu. 

Yeni Başkan Sevinç Baykan Özden'den Birlikte Yönetim Mesajı 

Sevinç Baykan Özden, 10 yıldır Kent Konseyi’nde aktif olarak çalıştığını belirterek, "Yerel düzeyde demokratik katılımı yaygınlaştırmak, hemşehricilik hukuku ve bilincini geliştirmek, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamak ve bu konuda çıkan sorunların çözümüne yönelik projeler hazırlamak görevimizdir. Balıkesir Kent Konseyi’ni birlikte yöneteceğiz, birlikte çalışacağız," dedi. 

Serkan Sarı: Güzel İşlere İmza Atacağız 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir'i hak ettiği yere taşımak için daha yapacak çok işleri olduğunu belirtti. Sarı, "El birliğiyle, omuz omuza, birbirimize olan inancımız ve güvenimizle güzel işlere imza atacağız," dedi. 

Toplantının sonunda, Tahir Korucuoğulları’nın başkanlığında, Lale Bayraktar ve Haydar Filiz’in katip üyeliğinde bulunduğu Divan Heyeti tarafından belirlenen gündem maddeleri görüşüldü. Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinin ardından Balıkesir Kent Konseyi, yeni döneme güçlü bir başlangıç yaptı.