Haber: Sabri Kırdar

Kemer Mal Müdürlüğü önünde toplanan BES üyeleri adına konuşan Mevlüt Çakmak; "Bugün burada toplanmamızın nedenleri hak kayıplarımız ve Antalya ilinde sadece Kemer Mal Müdürlüğü'nün kapatılmasıyla ilgili tepkilerimizi dile getirmek için buradayız. Maalesef Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığı tasarruf tedbirleri açıkladı. Bu tasarruf tedbirleri içinde Kemer Mal Müdürü'nün kapatılmasıyla tasarruf mu yapılacaktır? Bu sorunu buradan basının önünde sormak isteriz. İktidarlar boyunca uyguladıkları ekonomik politikalarla halktan aldıklarını küçük bir azınlığa servet olarak aktardılar. Yine bu süreçte her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin ülkedeki işsizliği azaltmadığını gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini gerçek bir anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden geldiler” dedi.

Mevlüt Çakmak “Her ekonomik kriz döneminde biz kamu emekçilerini ve yoksulları aynı gemideyiz safsatası üzerinden fedakârlık yapmaya davet eden iktidar ve onun beslemesi sermaye sahiplerine soruyoruz; her krizde bizim yoksulluğumuz derinleşirken sizler daha fazla kar ve servet elde ediyorken nasıl aynı gemide oluyoruz? Ve diyoruz ki, hayır bizler sizlerle hiçbir zaman aynı gemide olmadık, maalesef olamayacağız da. Çünkü sizler krizlerden devasa karlar elde ederek geminizi yürütürken, bizler her krizden sonra daha fazla yoksullaştık.

Bunun için bizleri daha fazla mağdur etmeden; Başta mücadeleyle elde ettiğimiz servis hakkımıza dokunulmamalı ve servis hakkı olmayan bütün emekçiler için servis verilmelidir. Verilemeyen yerlerde emekçilere yol ücreti ödenmesini talep ediyoruz.

Buradan iktidar ve yandaşı sermaye sahiplerini uyarıyoruz diyen Mevlüt Çakmak “Yarattığınız kriz sonucunda devasa karlar elde ettiğiniz halde, sanki aynı hayatı yaşıyormuşuz gibi bizleri her seferinde, "aynı gemideyiz safsatası altında yeniden ve yeniden fedakârlık yapmaya çağırmaktan vazgeçin. Bu çağrılarınız inandırıcı olmadığı gibi, yaşam pratiğinde de bir karşılığı bulunamamaktadır. Sizler bu kriz sofralarından daha fazla servetle ayrılırken, biz emekçilerin daha fazla yoksullaştığını biliyoruz. Bunun için bu krizden kimler ceplerini doldurup, servetlerine servet kattıysa krizin bedelini de onların ödemesi için mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.