dokuz8TV'de Haftaya Bakış programında Gökhan Biçici ve Bekir Güneş, gündemi değerlendirdi.

“İKTİDAR KRİZİ YOKSULLARA YIKIYOR”

TÜİK ve ENAG'ın açıkladığı 2023 Kasım ayı enflasyon verileri arasındaki uçuruma dikkat çeken dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, "Ocak ayında belirlenecek asgari ücreti bu sefer bütün yıl boyunca geçerli olması öngörülüyor. Bunun nasıl altından kalkacaklar bilmiyorum. Zaten TÜİK üzerinden belirlenecek. Temmuz'da iyi kötü bir güncelleme ile nefes alınıyordu. Ocak'ta 17 bin lira yapsan ne olacak? Aralık 2024'e kadar insanların geçmesini beklemek anlamlı değil. Seçim sonrası Türkiye'yi de ekonomik bir sosyal saldırı bekleniyor. Krizi tekrar yoksullara yıkıyorlar” dedi.

“2024 EKONOMİK OLARAK EN KARAMSAR YIL OLACAK”

Güneş de 2024'ün ekonomik olarak en karamsar yılın olacağını vurgulayarak, "Yerel seçimden sonra üç dört yıl seçim yok çünkü. Merkez Bankası da seçim sonrası için kemer sıkma politikası mesajı verdi. Ama bunu topluma yıkıyorlar. İktidarın şatafatlı harcamaları devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRK-İŞ GENEL KURULU’NDA ESKİDEN MUHALİF SESLER ÇIKARDI”

TÜRK-İŞ'in Genel Kurulu’nda Ergün Atalay’ın yeniden Genel Başkan seçilmesini  yorumlayan Biçici, "Eskiden muhalif sesler çıkardı. Bu genel kurul sessiz geçti.  İşçi hareketini zayıflığı, ekonomik yıkım politikası izlemek isteyenlerin daha dikensiz  gül bahçesine sahip olduğunu gösteren bir tablo" dedi.

“ATALAY’IN YENİDEN GENEL BAŞKAN OLMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK”

Her şeyi sandığa endeksleyen bir siyaset nedeniyle işçi hareketinin sönümlendiğini belirten Gökhan Biçici'nin ardından Bekir Güneş de Ergün Atalay hakkında şunları dile getirdi:

“Atalay’ın yeniden genel başkan olması büyük talihsizlik. En korkunç ekonomik kriz dönemlerinden birinden geçiyoruz, TÜRK-İŞ’in yarattığı bir fark yok. Hükümete yakın olan sendikanın işçi ile bağı kalmadı. Sahaya hiçbir şekilde inmiyorlar"

“HEDEP’İN YEREL SEÇİM AÇIKLAMASI İYİ PARTİ İTTİFAKINA REST”

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın 81 ilde yerel seçime adayları ile girme açıklamasını yorumlayan Biçici, "Kesin cümleler kurmadı. Parti Meclisi kararı dedi. HEDEP'deki açıklama CHP'nin olası İYİ Parti ittifakına rest çekmesi, önleyici bir hamle" şeklinde yorumladı.

Güneş, Mayıs 2023 seçimleri öncesi Pervin Buldan'ın “Kendi adayımızlla seçime gireceğiz” açıklamasını Doğan'ın açıklaması arasında paralellik kurduğunu belirterek, "Bölgede CHP iyi bir oy aldı. Dİyarbakır'dan milletvekili çıkardı. Van’da çok bir farkla milletvekili çıkaramadı. HEDEP’in de ciddi bir karar alması lazım. HEDEP muhalefeti destekler ve muhalefet kaybederse yüzde 7'nin altına düşer. Pervin Çakar ile Özgür Özel'in fotoğrafının ardından CHP içerisinde de HEDEP ile ittifaka baraj kurmayan çalışanlar var" dedi.

“CHP’NİN İSTANBUL İÇİN MORAL BOZMASINA GEREK YOK”

Gökhan Biçici,  İYİ Parti'nin İstanbul’da tek başına aday çıkarmasının belirleyeceğini olamayacağını söyledi.
Biçici, "CHP'nin İstanbul için moral bozmasına gerek yok. İYİ Parti aday çıkarırsa 200 binden fazla oy alamaz. İBB Çalışanları ve aileleri ile o 200 binlik oyu telafi eder. İmamoğlu’nu politik olarak eleştiren biriyim ama belediye başkanı olarak hayata değen biri olmuştur."