Yaşam

Bim Kaçta Kapanıyor? Kaçta Açılıyor? 2024 Çalışma Saatleri!

Türkiye’de en fazla şubesi olan Bim marketlerin çalışma saatleri araştırılıyor. Bim kaçta kapanıyor detaylarıyla yanıtladık!

Abone Ol

Türkiye’de en çok tercih edilen zincir marketlerden birisi olan Bim’in açılış kapanış saatleri vatandaşlar arasında merak konusudur. Ülke genelinde 2023 yılı sonunda 11.203 mağaza sayısına ulaşan ve mağaza sayısı bakımından lider konumda olan Bim kaçta kapanıyor? Çalışma saatlerine ilişkin detayları paylaşıyoruz!

Bim Kaçta Kapanıyor?

Türkiye’nin hemen her köşesinde yer alan mağazalarıyla en çok bilinen zincir marketlerinden birisi olan Bim’in kapanış saatleri merak ediliyor.

Vatandaşların sıklıkla ziyaret ettiği Bim’in çalışma saatleri günlere göre değişiklik göstermez. Bununla birlikte Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde Bim’in bazı günler kapalı kaldığı biliniyor.

Bim kapanış saati aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye genelinde yer alan tüm Bim mağazaları, her gün saat 21:00 itibariyle kapanmaktadır.
  • Bu sürelerde 1-2 dakikalık farklar olsa da, ortalama olarak tüm mağazalar için aynı şekilde uygulanmaktadır.

Bim kaça kadar açık sorusunu yanıtladıktan sonra, şimdi kısaca cuma günleri olan uygulama farklılığının detaylarını inceleyelim…

Bim Cuma Günü Öğle Arası Kaçta Kapanıyor?

Bim kaçta kapanıyor sorusuna yanıt arayan kişiler, mağazaların akşam kapanışına ek olarak cuma günleri öğlen saat kaçta kapandığını merak ediyor.

Bim mağazalarında öğle molası uygulaması olmamasına karşılık, cuma günleri Bim, personellerinin cuma namazı ibadeti için belirlenen sürelerde kapalı kalmaktadır.

Peki, Bim cuma günü öğle arası kaçta kapanıyor? İşte yanıtı…

Bim çalışma saatlerinin cuma günü değişmesinin temel sebebi cuma namazı ibadetidir. Cuma namazı, bölgesel olarak değişmekle birlikte farklı saatlerde kılındığından dolayı, öğlen molalarının süresi de değişiklik gösteriyor.

Bununla birlikte Bim kaçta kapanıyor sorusuna yanıt arayanlar için cuma günler namaz saatinde kapandığını, yaklaşık 1 saatlik molanın ardından açıldığını söyleyebiliriz.

Bim Açılış Saati

Bim kaçta kapanıyor sorusuna yanıt arayan kişiler, aynı zamanda mağazalar kaçta açıldığını da merak ediyor. Kapanış saatinde olduğu gibi Türkiye genelindeki tüm mağazalarda Bim’in açılış saati de aynıdır.

Bim açılış saati şu şekildedir:

  • Bim mağazalarının tamamı 09:00 itibariyle hizmet vermeye başlamaktadır.
  • Bölgesel olarak 1-2 dakikalık değişiklikler olabilse de ülke genelinde süreler bu şekilde belirlenmiştir.
  • Bim açılış saatine dair değişiklik olduğunda, şirket tarafından duyuru yapılmaktadır.

Bim Çalışma Saatleri 2024

Bim kaçta kapanıyor ve kaçta açılıyor sorularını yanıtladıktan sonra, çalışma saatlerine ilişkin bilgileri özetleyen tablomuzu paylaşalım.

Bim açılış kapanış saatleri yıl içerisinde resmi tatiller de dahil olmak üzere sadece Ramazan ve Kurban Bayramı’nda değişiklik gösteriyor. Konuyla ilgili ayrıntıları paylaşırken, çalışma saatlerine ilişkin bilgileri aşağıdaki tablodan edinebilirsiniz.

Bim çalışma saatleri 2024 yılında şu şekildedir:

Açılış Saati

09:00

Kapanış Saati

21:00

Cuma Günleri

Cuma namazı saatinde 1 saat kapalı kalır, açılış kapanış saatleri aynıdır.

Ramazan Bayramı

1. ve 2. günü kapalıdır.

Kurban Bayramı

1. ve 2. günü kapalıdır.

Bim kaçta kapanıyor sorusuna dair tüm detayları aktardık. Ancak Bim çalışma saatleri, şirketin alacağı kararlar doğrultusunda yaz ve kış dönemi için değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle Bim açılış – kapanış saatlerine ilişkin şirket duyurularını takip etmenizde fayda bulunuyor.

Bim kaça kadar açık sorusuna benzer şekilde merak ettiğiniz diğer sorular için yorumlar bölümünü kullanabilir, ek olarak görüş ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.