Instagram'a getirilen erişim engeli önceki akşam kaldırıldı. Türkiye'de 57 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Instagram'ın Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK)'nun re'sen erişime engellemesinin ardından "katalog suçlar" gerekçesiyle 8 gün kapalı tutulması sonrası bir iddia da Telegram için geldi.

İktidara yakın Sabah gazetesi, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması Telegram için de erişim engeli gelebileceğini iddia etti. Yayımlanan yazıda, "Telegram'a, BTK tarafından 'çocukların cinsel istismarı ve uyuşturucu temini' gibi katalog suçlar kapsamına giren içeriklerle ilgili bini aşkın uyarı yapıldığı fakat dikkate almadığı öğrenildi" ifadeleri yer aldı.

"Kurallara uymazsa sıra Telegram’da! Pedofiliden uyuşturucuya yasadışı her şey var" başlıklı haberde, "Telegram'ın suç bataklığına dönüştüğü" iddia edildi. Ayrıca, "Telegram'da açılan kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videoları ticaretinin serbestçe yapıldığı öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'de Temsilcisi Yok

Yazıda yer alanlara göre; BTK, "Türkiye'de herhangi bir temsilcisi olmaması nedeniyle" bu mesajlaşma kanallarının kapatılması için Telegram'ın İngiltere'deki merkezine bini aşkın bildirimde bulundu ancak hiçbirine yanıt alamadı. "Telegram'ın kısa sürede bu kanallar hakkında önlem almaması halinde kapatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi" ifadelerine yer verildi.