Tüm itirazlara rağmen AKP ve MHP oylarıyla Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndan geçen, sokak hayvanlarına yönelik katliam yasası olarak kabul edilen tasarı daha yasalaşmadan saldırılar başladı.

ETHA'nın haberine göre, İnegöl’ün Sungurpaşa Mahallesi’nde akşam saatlerinde 24 Temmuz sokak hayvanlarını besleyen bir anne ve kızı komşularının saldırısına uğradı. Saldırıda ailenin bakımını üstlendiği bir kedi katledildi. Yaralanan aile İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak olan yasa tasarısı öncesinde yaşanan saldırıya karşı aileyi yalnız bırakmayan hayvanseverler İnegöl Devlet Hastanesi önünde açıklamalarda bulundu. İnegöl Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şebnem Erkan, “Henüz bu sokak hayvanlarıyla alakalı yasa tasarısı Meclis’ten geçmemişken, bu tür şeyler yaşamamız bizi çok derinden üzdü. Sungurpaşa Köyümüzde besleme yapan arkadaşımız ve kızı vardı. Daha önce besleme yaptıkları zaman çeşitli sorunlar yaşadılar. Kendi evlerinin önünde hayvan besledikleri için bir ay önce evleri taşlandı. Büyük ihtimalle kadın oldukları için üzerine gelmişler. 6 kişi saldırmışlar” dedi.

Darp izlerini belgeleyen fotoğrafların da mevcut olduğunu söyleyen Erkan, saldırıda yaralananların yanında olduklarını, davanın da takipçisi olacaklarını belirtti.