Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dün akşam saatlerinde farklı noktalarda çıkan yangınlara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti. Aşırı sıcakların tetiklemesi sonucu Balıkesir'in çeşitli bölgelerinde meydana gelen yangınlar, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alındı. 

Altıeylül ilçesine bağlı kırsal Dereçiftlik ve Karamanlar Mahallelerinde meydana gelen arazi yangını, bölgede bulunan ormanlık alana sıçrayarak bölge halkında panik yarattı. Aynı saatlerde, Altıeylül ilçesi kırsal Cinge ve Kesirven Mahalleleri arasında ve Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde de çıkan yangınlara hızla müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınları kısa sürede söndürmeyi başardı. 

Yangın söndürme çalışmalarında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin koordinasyonunda; Organize Sanayi Sitesi İtfaiyesi, BASKİ, Altıeylül, Karesi ve Savaştepe Belediyeleri de tam destek verdi. Bu iş birliği sayesinde yangınların daha fazla büyümesi engellendi ve can kaybı yaşanmadı.