Kaçak ve sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 81 il Emniyet Müdürlüklerince "Çengel Operasyonu" gerçekleştirildi.

Bu operasyonlarda, 30 bin 126 litre etil alkol, 15 bin 300 litre kaçak sahte alkollü içki, 3 bin 132 şişe kaçak sahte alkollü içki, 1.497 adet boş şişe, 2 bin 364 adet bandrol, 2 bin 658 adet alkol aroması, 2 bin 134 adet etiket ele geçirildi. Bununla birlikte, 25 adet yasadışı alkollü içki imalathanesi tespit edildi.

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmeye göre yaklaşık 43 milyon liralık vergi kaybının önüne geçildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında "Milletimizin can güvenliği ve sağlığını tehdit eden aynı zamanda ülkemizin büyük miktarda vergi kaybına uğramasına neden olan kaçak ve sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde 81 il Emniyet Müdürlüklerimizce "Çengel Operasyonu" gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.