CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in başkanlığında oluşturulan ve fındık üretiminin yoğun olduğu illerin milletvekilleri ile il başkanlarının yer aldığı CHP heyeti, Giresun, Ordu ve Trabzon’da fındık piyasasındaki gelişmeleri, üreticilerin beklentilerini ve sorunlarını gündeme getirmek için yapılacak fındık mitingi öncesinde saha çalışması gerçekleştirdi.

Giresun'daki temaslarının ardından Ordu'ya geçen CHP heyeti, burada Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Altınordu Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Bu ziyaretlerin ardından Ordu Tahıl Pazarı’nda düzenlenen basın toplantısında, üreticilerin sorunları ve talepleri dinlendi.

Heyet, fındığın Karadeniz Bölgesi ve Türkiye ekonomisine sağladığı önemli katkılara dikkat çekti. Fındığın, bölge halkı için düğün ve nişan masraflarını karşıladığı, öğrenciler için okul harçlığı sağladığı, ev veya araba almak isteyenler için birikim kaynağı olduğu ve borçlular için güvence teşkil ettiği vurgulandı. Ayrıca, fındığın Türkiye'ye yıllık 2 ila 2,5 milyar dolar döviz girdisi sağladığı ve dünya genelinde çikolata, sürülebilir krema, bisküvi ve pastane ürünleri gibi yıllık 300 milyar dolarlık katma değerli ürünler için vazgeçilmez bir hammadde olduğu belirtildi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in liderliğindeki heyette, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, Samsun Milletvekili Murat Çan ile partinin Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Sinop, Düzce, Gümüşhane ve Bayburt il başkanları yer aldı.

Erhan Adem, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunların çözümü için hükümete çağrıda bulunarak, 2024 yılı fındık taban fiyatlarının acilen açıklanması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamanın, üreticilerin geleceğe umutla bakabilmesi için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.