SİYASET

CHP MYK kritik gündemle toplandı: Tüzük kurultayı yapılacak mı?

CHP MYK'nın bugün yapılacak olan toplantısında 4-9 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan tüzük kurultayı görüşülecek. Kulislerde Tüzük Kurultayı'nın ertelenmesinin veya farklı formatla hayata geçirilecek bir toplantıya dönüştürülmesinin de mümkün olduğu konuşuluyor.

Abone Ol

CHP MYK, bugün saat 13.30’da Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak. MYK’da, Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde 4 Eylül’de Sivas’ta başlaması kararlaştırılan tüzük kurultayının ele alınması bekleniyor. Tüzük kurultayı çalışmaları Sivas'ta başlatıldıktan sonra 5 Eylül’den itibaren Ankara’da devam edilecek. 8 Eylül’de tüzük komisyonunun çalışmalarının tamamlamasının ardından 9 Eylül’de kurultay gerçekleştirilecek. 

CHP'DE DEĞİŞİM İDDİASININ TURNUSOL KAĞIDI 

Kurultayın erteleneceği, yapılmayacağı veya seçimli kurultaya dönüştürüleceği iddiaları kulislere yansırken, parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, CHP’nin tüzük kurultayıyla ilgili planlanan takviminde bir değişiklik bulunmuyor. CHP’nin tüzük kurultayına ilişkin detayların, bugünkü MYK toplantısında netleşmesi bekleniyor. 

Tüzük tartışmaları CHP'de yönetim değişikliğiyle sonuçlanan 2023 Kasım Kurultayı'nın da en önemli tartışma konusuydu. Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden önce kapsamlı bir tüzük değişikliği yapacağını duyururken, Özgür Özel yönetimi kurultayı kazandıktan sonra Tüzük Kurultayı'nı 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında bırakmıştı. Şimdi kulislere yayılan "Tüzük Kurultayı ertelenecek" iddiaları gerçeğe dönüşürse CHP'de yeni bir krizin patlak vermesi kaçınılmaz gözüküyor.