Youtuber Diamond Tema, şeriatçı Asrın Tok ile tartışması Türkiye'nin gündemine oturdu. Tema, elindeki yazılı İslam kaynakları ile Tok'a argümanlar sundu. Tema'nın Muhammed Peygamber'e hakaret ettiği iddia edildi. Sosyal medyada Tema, ölüm tehditleri almaya başladı. Hakındaki şikayet ve ölüm tehditlerinin ardından Tema, yurt dışına çıktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, jet hızıyla Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

CHP'den Tema'ya da destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, X hesabından Tema için şu paylaşımı yaptı:

Türkiye Cumhuriyeti dünyada emsali görülmemiş bir bağımsızlık savaşının kazanımı ile kurulmuş, değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan Anayasa'nın 2'nci maddesinde de belirtildiği üzere demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Gençlerin münazarasında fikir tartışmaları yaşanabilir. Fikri ne olursa olsun araştıran, bilgiyi yorumlayan, dayatma ile tehdit ile değil açık bir bilinçle tartışan gençlere her daim ihtiyacımız var.

Ancak bu ülkenin adliye koridorlarında Şeriat istiyoruz diye bağıran, yürüyüşler yapan kitlelere hiçbir işlem yapılmazken, iki gencin sosyal medya üzerinden yaptığı münazarasında Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesini savunan tarafa Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi tarafından soruşturma açılması Anayasa'ya karşı gelmek, hepsinden ötesi Cumhuriyetimizin kazanımlarını tehdit etmek ve gelecek tehditlerin önünü açmaktır.
Efendiler, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığınızı unutmayın!

Murat Emir'in X paylaşımı