CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, kadın cinayetlerine ilişin mecliste söz aldı.

Kürsüye kadın, çocuk ve bebeklerin isimlerinin yazılı olduğu kefenle çıkarak CHP’li Semra Dinçer, kadın cinayetlerinden söz ederken kürsüyü yumrukladı ve “Yaşam hakkımızı sonuna kadar savunacağız” dedi. 

Dinçer, TBMM kürsüsüne son dönemde katledilen ve Türkiye gündeminde geniş yer tutan kadın, çocuk ve bebeklerin isimlerinin yazılı olduğu kefenle çıkarak Türkiye’de gerçekleşen kadın cinayetlerine tepki gösterdi:

“Münevver’den İkbal’e, Narin’den Sıla’ya, Özgecan’dan Ayşenur’a kadar binlerce kadın ve çocuk AKP iktidarının kadın düşmanlığı yüzünüzden işte bu kefeni giydi. AKP’nin erkek egemen politikaları ve kadınları katleden canilere uygulanan cezasızlık politikaları 22 yıldır kadınların kefenlerini çantalarına taşımasına yol açmıştır.

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız, Kadınları katleden canilere iyi halden ceza indirimi yapmasaydınız, birçok kadın bugün hayatta olacaktı. Ceza evinden firar edip Ceren Özdemir’i öldüren katili yakalayabilseydiniz, Ceren bugün hayatta olacaktı. 19 suçtan ceza alan kişiyi serbest bırakmasaydınız, Öğretmen Saadet Çay şimdi yaşıyor olacaktı. Önlük giymesi gereken çocuklar, gelinlik giyecek olan kadınlar sizin yüzünüzden işte bu kefeni giymek zorunda kaldı.”

Dinçer şöyle devam etti:

“Her gün kadına yönelik canilik, suç ve şiddet haberlerini görmek kanımızı donduruyor. Kadın katilleri kimden ve nasıl cesaret alıyor? Kadınları hedef gösteren, "Kadın mıdır, kız mıdır?" "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer." Ya da kadınlara "Sürtük!" diyen zihniyetinizden ve kadınları hedef gösteren söylemlerinizden alıyor. Yapılan anketlerde, tüm seçmen grupları Türkiye’de kadınların güvende olmadığını düşünüyor. Toplumun yüzde 76’sı kadınlar güvende değil diyor. Seçmen kitlesine göre bakıldığında AKP’li seçmenlerin yüzde 59’u, MHP’li seçmenlerin yüzde 69’u Türkiye’de kadınlar güvende değil diyor.

AKP iktidarı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak kadınların katledilmesinin önünü açtı. Kadın mücadelesini engellemeye çalıştı. Bu ülkede kadınlar katledilirken AKP dört maymunu oynamayı tercih etti. Ama biz susmayacağız. Bu iktidarın suskunluğunun esiri olmayacağız. Yaşam hakkımızı sonuna kadar savunacağız, savunacağız, savunacağız. Biz kadınlar olarak canice öldürülerek, bu kefeni giymeyeceğiz.”