SİYASET

CHP'nin Eğitim Zirvesi sonuç bildirgesi açıklandı

CHP'nin Eğitim Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış, çağdaş Cumhuriyet yurttaşları yetiştirmenin hedeflendiği düşüncesi; "Hedefimiz, laik, bilimsel, nitelikli, kamusal, parasız, adil, eşitlikçi bir eğitim olacaktır" sözleriyle aktarıldı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan beldesinde düzenlenen Eğitim Zirvesi'nin sonuç bildirgesi açıklandı.

AK Parti'nin, 22 yıllık iktidarı boyunca eğitim alanında yıkım yarattığı ifadelerinin yer aldığı bildirgede; çocukların iyi eğitim alamadığı, öğretmenlerin kötü koşullarda yaşamaya çalıştığı belirtildi. Ayrıca nitelikli eğitim ortamının hem içerik hem de fiziksel olarak sağlanamadığı üzerinde duruldu.

"Hedefimiz Laik, Nitelikli, Kamusal Eğitim"

Çalışma gruplarının ortaya koyacakları politika önerilerinin ocak ayında yapılacak bir başka eğitim zirvesinde son halini alacağının belirtildiği bildirgede şu ifadeler kullanıldı:

"Eğitim, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in de dediği gibi, en öncelikli alanlarımızdan biridir. Partimiz, AKP'nin itaatkar ve kanaatkar nesil yetiştirme projesine karşın, 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesiller yetiştirme hedefiyle hareket etmeye devam edecektir.

Hedefimiz, 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış, çağdaş Cumhuriyet yurttaşları yetiştirmektir. Hedefimiz, laik, bilimsel, nitelikli, kamusal, parasız, adil, eşitlikçi bir eğitim olacaktır."