Hafta sonundaki Kurultayda genel başkan seçilen Özgür Özel'in yeni PM listesi belirlendi. 

Yeni PM'de yer almadığı için en çok tartışılan isim ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyerek Özgür Özel'e karşı liste hazırlayan ve Özel'in Kurultay'da yaptığı konuşması esnasında, sert sözlerle eleştirdiği Oğuz Kaan Salıcı oldu. 

"YANINIZDA DANIŞMANINIZ VARDI"

Özel, konuşmasında, Salıcı'ya yönelik olarak,  "Adalet Yürüyüşünde Özgür Özel vardı, Veli Ağbaba vardı. Bütün arkadaşlar oradaydı. Çubuk'ta Murat Emir yanı başınızdaydı. Yani nerede olmamız gerekiyorsa oradaydık. Ama sayın genel başkanım, 39 milletvekili verilirken biz yoktuk, Oğuz Kaan Salıcı vardı yine yanınızda. Gizli protokol yaparken biz yoktuk, danışmanınız vardı hala yanınızda" ifadelerini kullandı.

SEZGİN TANRIKULU DA LİSTE DIŞI

Öte yandan TSK ile açıklamaları nedeniyle gündeme gelen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun PM'de yer almaması da dikkat çekti. Özgür Özel'in konuşmasında adını geçirdiği Bülent Tezcan başta olmak üzere, Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel'in ise adaylık başvurusunda bulunmadıkları için PM'de yer almadıkları öğrenildi. 

SALICI'NIN LİSTESİNDEN 8 KİŞİ YENİ PM'DE

Oğuz Kaan Salıcı'nın listesinden Özgür Özel'in listesine ise; CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önceki dönem milletvekilleri Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi ve Müslim Sarı, CHP MYK üyesi Semra Dinçer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Koza Yardımcı ve Saniye Barut olmak üzere 8 isim girdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDEN 2 ÖNEMLİ İSİM YENİ PM'DE

Yanı sıra Kılıçdaroğlu'nun listesinden Selin Sayek Böke ve Gökçe Gökçen de Özgür Özel'in PM listesinde yer aldı.

ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİNDE 4 İSİM DIŞARIDA KALDI

Özgür Özel'in anahtar listesinde yer almasına rağmen,  İsmail Atakan Ünver, Sezgin Tanrıkulu, Cumhur Uzun, Murat Çan yeni PM'ye giremedi. Anahtar listedeki 17 isimden yeni PM'ye giren 13 isim şöyle:

Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Deniz Yücel, Gamze Taşçıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Ensar Aytekin, Burhanettin Bulut, Ulaş Karasu, Hikmet Yalım Halıcı oldu. 

KUMPAS DAVASI MAĞDURU YANKI BAĞCIOĞLU EN YÜKSEK OYLA PM'DE 

Ayrıca albay rütbesindeyken İstanbul Askeri Casusluk kumpas davasından tutuklanan ve 3 yıl hapis yatıp, 5 yıl da hapse mahkum olan, beraat sonrası 2016’da tuğamiralliğe terfi ettirilerek 2020'de emekli olan Yankı Bağcıoğlu da Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP)'ndan üstelik de en yüksek oyu alarak PM'ye girdi.

BYKP'de Bağcıoğlu ve diğer adayların aldığı oylar şu şekilde;

Yankı Bağcıoğlu (851), Yalçın Karatepe (829), Volkan Demir (800), Baran Bozoğlu (796), İlhan Uzgel (784), Gülşah Deniz Atalar (772), Fethi Açıkel (745), Gökçe Gökçen (719), Andaç Pamuk (685), Armağan Erdoğan (659), Ali Rıza Erbay (652), Tolga Sağ (613).