Haber: Fatoş Erdoğan

29 hafta boyunca mücadele eden, darp edilerek gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'ne 1000’inci hafta da açılan Galatasaray Meydanı tekrar kapatıldı. 10 kişi sınırlaması tekrar getirildi.

Cumartesi Anneleri,  1001. Hafta Galatasaray buluşmasında, 30 yıl önce gözaltında kaybedilen 30 yıldır sistematik olarak hakları ihlal edilen Bulut Ailesi için hakikat ve adalet talep etti.

1001.hafta basın açıklamasını gözaltında katledilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak okudu:

  • "1001 haftadır, sevdiklerimizi kaybedenlerin yargılanarak cezalandırılmaları için mücadele ediyoruz.
  • 1001 haftadır, devlet görev ve sorumluluklarını yerine getirmiyor; hakikat talebimize inkârla, adalet talebimize cezasızlıkla karşılık veriyor. Hakikati bilme ve adalete ulaşma hakkımızı sistematik olarak ihlal ediyor.
  • 30 yıl önce gözaltında oldukları inkar edilen Bulut Ailesi’nden 3 kisiye olaydan on yıl sonra bir toplu mezarda ulaşıldı. Ramazan, Ekrem ve Ali Bulut’un kurşuna dizildikten sonra yakılarak öldürülmüş kalıntılarına ulaşıldı. Ancak 30 yıldır Mustafa ve Fahri Bulut’a ulaşılamadı."

Cumartesi Anneleri, karanfillerini bu hafta hayatını kaybeden Plaza de Mayo’nun kurucu annelerinden Nora Morales de Cortiñas için tüm kayıplar için barikatlarla kapatılan Galatasaray Meydanı’na bıraktı:

  • "Nora için, bu coğrafyada mezar taşı olmayan tüm kayıplarımız için"

Gözaltında kaybedilen 19 yaşındaki Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, Galatasaray Meydanı’nın tekrar kapatılmasına tepki gösterdi.