SİYASET

Erdoğan: Netanyahu her türlü provokasyona başvuruyor

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Erdoğan, yolculuğu öncesi, "Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim" dedi. Erdoğan, "Netanyahu ve şebekesi radikal siyonist ideolojilerini hayata geçirmek için her türlü provokasyona, her türlü tahrike başvurmaktadır" dedi.

Abone Ol

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"(BM 79. Genel Kurulu) Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim.

"Ortak Adımlara Temas Edeceğiz"

İsrail, Gazze'yi Nazi kampına çevirdi. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğiz. İsrail zulmünün sona ermesi, kalıcı ateşkesin temini için tüm dünyaya önemli görevler düşüyor.

İsrail bir kez daha devlet gibi değil terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Dijital saldırıları devreye almış olması bunun açık ifadesidir.

Suriye'den Yanıt Bekleniyor

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Şimdi karşı taraftan yanıt bekliyoruz."