DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin MYK toplantısı sürerken basın mensuplarının karşısına çıktı. Doğan, DEM Parti’nin 19 Temmuz’da başlatacağı “Ekmek ve Adalet” kampanyası hakkında da konuştu. Doğan, kampanyanın Mardin-Kızıltepe’de başlayacağını söyledi, “Starta Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan katılıyor, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçeleri eş başkanları, Mardin milletvekillerimiz katılıyor. 19 Temmuz’da saat 17.00’de Kızıltepe’de vereceğimiz start ilke ‘Ekmek ve Adalet’ kampanyamızı başlatıyoruz” dedi.

Daha sonra 25 Temmuz’da Ağrı’da esnafla bir araya geleceklerini dile getiren Doğan, “Gürbulak sınır kapısında bir açıklama ve buluşma gerçekleşecek. 28 Temmuz’da Batman’da bir ‘emek’ buluşması planlıyoruz. 29 Temmuz’da Hatay rezerv alanında bir buluşma olacak. 7 Ağustos’ta Iğdır’da bir tarım ve kadın işçilerle bir buluşma gerçekleştirilecek”

Doğan, planlanan diğer etkinlikleri şöyle anlattı:

“11 Ağustos’ta Kocaeli-Gebze’de tersane işçileri ile, 18 Ağustos’ta Antalya’da turizm işçileri ile, 19 Ağustos’ta İzmir’de emeklilerle buluşma gerçekleşecek. 20 Ağustos’ta İzmir Ekoloji Buluşması planlıyoruz. 21 Ağustos’ta Manisa’da tarım işçileri ile buluşuyoruz.”