Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’ın performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini buluşturan "Aydınlıkevler" üçüncü sezonuna Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Yeni sezonunda oyun, ODTÜ ve Maximum Uniq'te seyircisiyle buluşacak.

Geçtiğimiz sezon 100. oyununu kutlayan "Aydınlıkevler", 17 Eylül'de ilk kez Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de sahnelenecek. Ardından 25-30 Eylül’de İstanbul Maximum Uniq Açıkhava'da olacak.

"Aydınlıkevler"de Kimler Rol Alıyor?

Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü toplayan "Aydınlıkevler", 70’li yılların samimiyetini sahneye aktarmaya devam ediyor. 

Ayrıca "Aydınlıkevler"de genç kuşağın yetenekli oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve usta oyuncu Caner Alkaya yer alıyor.

"Aydınlıkevler" Ne Anlatıyor?

Seyircileri soğuk Ankara günlerine doğru yolculuğa çıkaran oyun, bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama "her zamana ait" bir hikaye anlatıyor.

"Aydınlıkevler" Yaratıcı Kadrosunda Kimler Var?

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in, proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği oyunda; Cem Yılmazer sahne tasarımı, Tuluğ Tırpan orijinal besteleri, Mustafa Olgan sahnedeki canlı müzikleri ile yer alıyor.