DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, AKP ile iş birliği teklifi alıp almadıklarına ilişkin soruya, “Bizim ayrılmamızın kök sebepleri orada durduğu sürece tekrar bir birliktelik söz konusu olmaz” yanıtını verdi. AKP tarafından herhangi bir davet gelmediğini de belirten Babacan, “Eğer böyle bir davet teklif ise diyalog ilkemiz çerçevesinde biz bunu geri çevirmeyiz” dedi.

Babacan, yeni anayasa çalışmaları kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Babacan, “Bayramlaşmalarda dahi bayramlaşma programımıza olumlu yanıt vermeyen bir iktidar cenahı söz konusu. Kurulduktan sonra herhalde 8 tane bayram geçirdik. Bugüne kadar bize böyle bir davet, teklif gelmedi. Eğer böyle bir davet teklifi gelir ise diyalog ilkemiz çerçevesinde biz bunu geri çevirmeyiz” yanıtını verdi.

‘AYRILMAMIZIN KÖK SEBEBİ ORADA DURDUĞU SÜRECE…’

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

“Yapacağımız şey nasıl ki anayasada bütün hazırlıklarımızı masaya koyuyorsak, mesele diğer konularsa biz bütün hazırlıklarımızı masaya koyarız ve oradan çıkarız, yolumuza devam ederiz. Ülkenin sorunlarının çözülmesi için öncelikle hakiki demokrasiyle buluşabilmek gerekiyor. Yani gerçekten ülkenin özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi anlayışıyla yönetilmesi gerektiği konusunda önce bir anlaşabilmek gerekiyor.

Bizim ayrılmamızın kök sebepleri orada durduğu sürece tekrar bir birliktelik söz konusu olmaz. Yani bunu ben açık bir şekilde ifade edeyim.”