Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS'ten 11 gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Konuya dair açıklama yayımlayan DFG, TBMM'de kabul edilen 'sansür yasasını' hatırlatarak, "İktidarın ilk hedefi yine Özgür Basın’ı 'susturma operasyonu' oldu" denildi.

Açıklamada 8 Haziran'da gözaltına alınarak tutuklanan 16 gazetecinin hala tutuklu olduğu belirtilerek son yapılan operasyonun amacının basını susturma çabalarının devamı olduğuna dikkat çekildi.

DFG, basın meslek örgütlerini ve gazetecileri meslektaşlarına sahip çıkmaya çağıran şu ifadeleri kullandı:

Kürt basınına yönelik bu tür operasyonlar, gazetecileri susturma ve gerçekleri karartma operasyonlarıdır. Kürt karşıtlığı ve düşmanlığında sınır tanımayan iktidar, savaş gerçekliğini tüm çıplaklığıyla halka ulaştıran Özgür Basın gazetecilerini asla susturamayacaktır. “Gerçekler Asla Karanlıkta Kalmayacak” geleneğinden gelen Özgür Basın çalışanları, ne dün ne bugün hiçbir baskıya boyun eğmemiştir; hakikat uğruna gazetecilik faaliyetlerini ısrarla yürütmüştür. Apê Musa, Gurbetelli Ersöz, Deniz Fırat, Cengiz Altun, Ferhat Tepe ve Nagihan Akarsel’den gücünü alan, onların kararlılığıyla mesleklerini sürdüren Kürt gazeteciler, “basın soykırımına” karşı direnecektir, hiç susmayacaktır. Gerçeğin kalemini kırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 1990’lı yıllarda bombalama ve katletmelerle susturamadığınız Özgür Basın’ın gerçeklerin sesi olmasının önüne geçemeyeceksiniz.

Baskıcı, despotik iktidar şunu bilsin ki korkunun ecele faydası yoktur. Ne tür baskı yaparsalar yapsınlar, ne kadar sansür yasaları çıkarsalar çıkarsınlar, ne Özgür Basın ne de o bayrağın taşıyıcısı Kürt basını tehdit, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla asla korkmaz, boyun eğmez, geri adım atmaz ve mücadelesinden vazgeçmez.

Tüm gazetecileri ve meslek örgütlerini de Kürt gazetecilere yönelik bu operasyona karşı ses çıkartmaya basın ve ifade özgürlüğünü savunmaya çağırıyoruz; gözaltına alınan tüm meslektaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır.