Dilruba Kayserilioğlu, Fatih Portakal’ın YouTube programına katılarak kendisine yönelik özür taleplerine sert bir yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmasının ardından, ifade özgürlüğünü savunmuş ve Kayserilioğlu adına özür dilemişti. Ancak Kayserilioğlu, özür dileme konusunda net bir duruş sergiledi ve özür dilemeyeceğini açıkladı.

Kayserilioğlu, ifadelerinin yalnızca AK Parti taraftarları tarafından üstlenildiğini belirterek, "Eğer bu sözlerimden alınanlar varsa, bu onların problemidir" dedi. "Üstüne kim alındıysa psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Ya bir papatya çayı içsinler ya da günlüklerine yazsınlar" diyerek açıklamalarını daha da keskinleştirdi. Ayrıca, kimseye özür borcu olmadığını vurguladı.

Bu çıkış, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Kayserilioğlu'nun sözleri ve özgürlükle ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Fatih Çekirge aracılığı ile verdiği mesaj şöyle:

"Dediğim şuydu; bir fikri ucu sonucu nereye gidecek diye desteklemeden üstüne giden her şey geri zekalıdır. Bunu sadece AKP'liler üstüne alındıysa bu benim değil, onların problemidir. AKP'lilere burada sesleniyorum, neden üstünüze alındınız, geri zekalı olmayanlar alınmadı üstüne. Üstüne kim alındıysa psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ya bir papatya çayı içsinler ya da ağlayarak günlüklerine yazsınlar. Üstüne alınan hiç kimseden özür dilemiyorum."