Düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle obez olan 4 yaşındaki kedi Şiraz, egzersiz ve diyetle 6 kilo verdi. Beyza Dikkatli'nin 2,5 aylıkken sahiplendiği Şiraz, kısırlaştırma sonrası kilo almaya başladı ve 10 kiloya yaklaştı. Dikkatli, kedisini veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdü.

Egzersiz Ve Diyetle 6 Kilo Verdi

YÜZDÜ KİLO VERDİ

Veteriner hekim Bahri Terzi ve veteriner fizyoterapist Yağmur Denli'nin gözetiminde, Şiraz her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaparak, havuzda yüzerek 5 ayda 6 kilo verdi ve 3,5 kiloya düştü.

Yağmur Denli, hayvanlarda obezitenin sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, obez kedi ve köpeklere özel tedavi uyguladıklarını söyledi. Şiraz'ın kısırlaştırma sonrası kilo aldığını ve bu nedenle spor ve diyete başladıklarını açıkladı. Şiraz haftada beş gün egzersiz yaptı ve 2-3 gün yüzdü.

Şiraz Hareket Etmeyi Sevmiyor

"HAREKET ETMEYİ SEVMİYOR"

Denli, "Şiraz hareket etmeyi sevmiyor, bu yüzden kilo aldı. Fazla kiloları yürüme ve solunum sorunlarına yol açtı. Kontrollü bir şekilde kilo verdi ve ideal kilosuna ulaştı. Ancak, beslenmesine dikkat edilmezse tekrar kilo alabilir," dedi.

Denli, kedi ve köpeklerde kilo artışı yaşanmaya başladığında kliniğe başvurulmasını önererek, şunları söyledi:

"Kilo artışı sağlık problemine bağlı da olabiliyor, genelde tiroit hastalarında da kilo problemi olabiliyor. Genel kontrolü yapıldıktan sonra beslenmesi düzenlenerek evde birtakım oyunlarla kilo kontrolü sağlanabiliyor. Kilo daha da artarsa, kontrol altına alınamazsa, evde süreci yönetemezlerse biz devreye giriyoruz. Beslenmelerini düzenleyip, egzersizlerle sağlıklı bir yaşam elde etmelerini sağlıyoruz."

Şu Anki Kilomuz Ideal

"TABURCU DEĞİL MEZUN EDİYORUZ"

Kedi ve köpekler için "taburcu" kelimesini değil de "mezun" kelimesini kullanmayı tercih ettiklerini ifade eden Denli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taburcu kelimesi 'hastaydı, iyileşti' gibi; bu negatif düşünceyi kabul etmek istemiyoruz. Engelli hayvanlarla da ilgileniyoruz, ağır vakalarımız var. Aslında onların da hayata tutunması için mutlu olmalarına ihtiyacınız var. Buradan baktığınızda aslında bazen yürümeyi, bazen oyun oynamayı, hatta görmeyi bile sonradan öğreniyorlar. Aslında onların hayata ikinci kez başladıkları nokta oluyor. O yüzden de yeni hayatlarına güzel devam etsinler diye 'mezuniyet' diyoruz."