GÜNDEM

Doğan: Yangınlar nedeniyle Kürtleri hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunduk

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Doğan, “Yangınları gerekçe gösterip X platformundan Ege Bölgesi’nde yaşayan Kürtleri hedef gösteren sosyal medya hesapları hakkında suç duyusunda bulunduk ve takipçisi olacağız” dedi.

Abone Ol

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesaplarının batıda yaşayan Kürt mahallelerini yangın gerekçesiyle hedef gösterdiğini ifade eden Doğan şunları kaydetti:

“Bunun sorgulanması istenmiyor. Bu konuya dair soru soranların sesi bastırılmak isteniyor. Ama sosyal medya üzerinden Ege’deki yangın DEM Parti’yle, batıda yaşayan DEM Parti seçmeniyle veya doğrudan Kürtlerle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Bu insanlar yaşadıkları yerlerde hedef gösteriliyor. Yangınların müsebbibi olarak gösteriliyorlar. Yangınları gerekçe gösterip X platformundan Ege Bölgesi’nde yaşayan Kürtleri hedef gösteren sosyal medya hesapları hakkında suç duyusunda bulunduk ve bu konunun takipçisi olacağız. Yanan her canlıyla birlikte acı duyuyor ve bu acıyı hissediyoruz.”