DOKUZ8

dokuz8HABER'den "Sivil Toplum için Yeni Medya ve Yurttaş Haberciliği" eğitimi

dokuz8HABER'in İstanbul'da düzenlediği “Sivil Toplum için Yeni Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitim Programı”nın ikinci gününde, "Dijital Çağda Veri Doğrulama", "Yurttaş Habercileri İçin Temel İlk...

Abone Ol

dokuz8HABER'in İstanbul'da düzenlediği “Sivil Toplum için Yeni Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitim Programı”nın ikinci gününde, "Dijital Çağda Veri Doğrulama", "Yurttaş Habercileri İçin Temel İlk Yardım" ve "Yerel Yönetim Odaklı Habercilik Nedir, Nasıl Yapılır, Kaynaklar ve Örnekler" eğitimleri düzenlendi.

dokuz8HABER ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (MEDAR) Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’yla (TüSES) işbirliği halinde İstanbul’da düzenlediği “Sivil Toplum için Yeni Medya ve Yurttaş Haberciliği Eğitim Programı” üç günlük eğitimlerin ardından başarıyla sonlandı. https://www.youtube.com/watch?v=RodZAPZHTlg dokuz8HABER’in 58’inci eğitimi olarak kayıtlara geçen programa İstanbul ağırlıklı olmak üzere Kars, Çanakkale, Gölcük, Muğla, Bursa’dan 30 temsilci katıldı. TÜSES Genel Sekreteri Gazi Örer ve dokuz8HABER kurucusu Gökhan Biçici’nin açılış konuşmalarıyla başlayan programın ilk sunumunu da “Türkiye’de ve Dünya’da Yurttaş Haberciliği, Alternatif Medya ve dokuz8HABER Deneyimi” başlığıyla Gökhan Biçici yaptı. “Haber Nedir?” sunumunu Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Gazeteci Güventürk Görgülü yaptı. Kurumsal İletişim Uzmanı Sevda Yüzbaşıoğlu’nun “Sivil Toplum Kuruluşları İçin Dijital Çağda Basına Erişim” sunumunun ardından Dijital İletişim Uzmanı Kenan Dursun “Yerel Gazeteciler ve Yurttaş Habercileri İçin Sosyal Medya: Habercilik İçin Sosyal Medya Araçları”nı anlattı. Eğitimin ikinci günü dokuz8HABER merkezi veri editörü Onur Metin’in “Dijital Çağda Veri Doğrulama” sunumuyla başladı. Uygulama da içeren programın ardından Toplumsal Afet Platformu Derneği ile iş birliği kapsamında eğitim programına dahil edilen “Yurttaş Habercileri İçin Temel İlk Yardım” dersine geçildi. İkinci günün son sunumunu “Yerel Yönetim Odaklı Habercilik Nedir, Nasıl Yapılır, Kaynaklar ve Örnekler” başlığıyla gazeteci Ezgi Çapa yaptı. Eğitimin üçüncü günü Dr. Serap Altekin'in "Travma Haberciliği: Şiddet, Cinsel İstismar ve İntihar Haberlerinin Dilindeki Yaygın Hatalar, Etik İhlaller' sunumuyla başladı. İkinci oturumda Avukat Ceren Kalı "Bilişim Hukuku ve Basın Hukuku; Türkiye'de Basın ve İnternet Özgürlüğü, Sorunlar ve Haklar" başlığıyla eğitim verdi. Eğitim programı sertifika dağıtımı ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Öte yandan eğitim katılımcıları da eğitimi düzenleyenleri unutmadı ve programı beğendiklerinin bir nişanesi olarak bir 'başarı belgesi' verdi. Eğitim bir dokuz8HABER eğitimi klasiği olarak toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.