Dünya genelinde ülkelerin mutluluk sıralamalarını ortaya koyma hedefiyle hazırlanan 2022 Dünya Mutluluk Raporu verileri açıklandı.

Raporda ülkelerin 2019-2021 arasındaki mutluluk seviyeleri ölçüldü. 146 ülkenin değerlendirildiği rapora göre listenin birinci sırasında Finlandiya, son sırasında ise Afganistan yer aldı. 

Rapora göre ilk sırada Finlandiya bulunuyor. Finlandiya'yı Danimarka ve İzlanda takip ediyor. Türkiye'nin ise listede kaçıncı olduğu merak ediliyor.

Türkiye 2022 Dünya Mutluluk Raporu sonuçlarına göre mutluluk sıralamasında 112'nci sırada bulunuyor.

Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 208 ülke bulunuyor. 

Birçok farklı değerlendirme faktörünün kullanıldığı ve 146 ülkeyi kapsayan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Mutluluk Raporuna göre, dünyadaki en mutlu ülkenin Finlandiya olduğu belirlendi. Zirve değişmezken Dünyanın en mutlu diğer 9 ülkesi ise şöyle:

Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda, Lüksemburg, İsveç, Norveç, İsrail ve Yeni Zelanda. Geçtiğimiz yılın raporuna göre bazı ülkelerin yerlerinin değiştiği görüldü.

EN MUTSUZ ÜLKE AFGANİSTAN, TÜRKİYE 34 SIRA DÜŞTÜ

Listeye göre dünyanın en mutsuz ülkesi Afganistan olarak kayda geçti. Türkiye’nin 112’nci sırada yer aldığı saptandı. Böylelikle Türkiye’nin mutluluk endeksinde düşüş yaşadığı gözlendi. Türkiye geçtiğimiz yıl listede 78. sırada yer alırken 34 sıra birden düşüş kaydetti.