İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin ATO Congresium'da devam eden "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nda konuştu.

İmamoğlu, "Türkiye'yi daha demokratik kılacak olan biziz. Maalesef ülkemiz büyük sorunlarla karşı karşıya, çok ama çok büyük sorunlarla. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına çökmüş bir adalet, eğitim sistemiyle, yarısı yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiş halk ile girdik. Milletin evlatlarını perişan etti, çiftçi ülkenin dört bir yanında isyanda. Üretici borcun altında eziliyor, isyan ediyor." dedi.

"Yoklukta Eşitlendik"

Ekonomik sorunlar üzerinden iktidara yüklenen İmamoğlu, "Bu iktidar ne başardı biliyor musunuz? Bu ülkeyi gıda enflasyonunda birinci yapmayı başardı. Hepimizi yoksullukta, yoklukta eşitledi. Gençler üzgün, umutsuz. Dışlanmayı, kayırmacayı görüyor" dedi.

"Sorumluluğumuz Çok Büyük"

Sınır güvenliği konusunda da problemlere değinen İmamoğlu şunları söyledi:

"Milletin iktidardan ümidi kalmadı. Sorumluluğumuz çok büyük. 2019'dan sonra başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 11 büyükşehir kazanmamız genel seçimleri de rahat kazanacağımız yönünde algıya neden oldu. Bu algının sonuçlarını gördük. Anlamalıyız ki her seçim farklıdır, kazanmak için ortak akla ihtiyacımız var. Sevgili dava arkadaşlarımız bizlerin bu anlamda yüzümüzün halka dönük olması çok önemli. Millet icraat ister."

İktidar Vurgusu Yaptı

İmamoğlu iktidara daha yakın bir konumda olduklarını şu sözlerle aktardı:

"Bugün dünden daha demokratik daha katılımcı özgürlükçü bir partiye uyandık. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız. Bir kez daha partimizin iktidarı ne kadar hak ettiğini gösteren çok demokratik, çok seviyeli çok değerli bir kurultay yaşadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Türkiye’yi de daha demokratik daha özgür kılacak parti de biziz. İşte o yüzden bugün bu salonda Türkiye’nin dört bir yanından gelen partimizi daha demokratik daha özgür daha katılımcı yapan iradenin sahibi yol arkadaşlarımla yoldaşlarımla birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanının yaşıyorum. Sizler dava arkadaşlarımızsınız. Bizler hep beraber çok güçlüyüz."