Haber: Sabri Kırdar

Sosyal İş adına basın açıklamasını Örgütlenme Daire Başkanı Gökhan Mangal yaptı, "Gökhan Mangal Kültür Sanat Sen Genel Merkezi tarafından tasarruf adı altında  işten çıkarılan üyemiz Fidan Dağ için bugün burada kamuoyunu bilgilendirmek ve üyemizin işine iadesini talep üzere basın toplantısını gerçekleştiriyoruz" dedi.

"Ülkemizde yaşanan yoksulluk ve kriz kamuda tasarrufu paketi altında vergilerle beraber emekçiye yıkılmak istendiği şu günlerde, bir emek örgütü de tasarrufu, bir emekçi üzerinden işine son vererek yapmıştır, bunu asla kabul etmiyoruz" diyen Gökhan Mangal, konuşmasının devamında şunları belirtti “Ama şuna da inanıyoruz ki her daim emeği savunan bir emek örgütü bu yanlıştan geri dönecektir.

Fidan Dağ, 31 Mayıs 2024 tarihinde,  9 haftalık bir süre tanınan ihbar ile işine son verileceğini, gelen tebligattan öğrenmiştir. Bir saat sonrasında ise  SGK mesajı ile işine son verildiği ve ihbar süresinin ücret olarak yatırıldığını banka hesabından anlamıştır.

Bu durum emeği ve emekçiyi savunduğunu iddia eden KESK’e bağlı bir emek örgütünün değerlerine, varlık nedenine aykırıdır. Fidan 13 yıldır bu sendikaya emek vermiştir daha da vahim olan tedavisini gördüğü kanser hastalığına karşı her açıdan destek ve dayanışmaya hayati ihtiyaç duyduğu bir dönemde işten çıkarılmıştır.

Biz Sosyal İş Sendikası olarak ilgili sendikayla sürekli bağlantı kurmaya ve bu durumu yapıcı bir şekilde çözüme ulaştırmaya çalıştık ve çalışıyoruz. KESK Antalya Şubeler Platformu bu konuda gerekli desteği Fidan Dağ’a sunmuş konuyu genel merkezlerine, KESK MYK’sına, Kadın Platformu ve Merkez Kadın Sekreterliğine taşımıştır. Üstelik KESK’in de tüm çabalarına rağmen bu konuda geri adım atılmamıştır.

Biz Sosyal İş Sendikası olarak bu sürecin son bulması,  üyemizin işine geri dönmesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri de konuya ilgili davranarak gerekli desteği sunacağını belirtmiştir. Olumlu bir sonuç alamama durumunda eylemlerimiz ve hukuki sürecimiz devam edecektir.  

Mücadele programımız kapsamında yapacağımız eylem ve etkinliklerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.

Talebimiz açık ve net olarak üyemizin işine göre dönmesi ve emek örgütü Kültür Sanat Sen'in emekçisini sokağa atmaması, sahip çıkmasıdır”