Bir yıllık ücretlerini iki yıldır alamayan Kayı İnşaat işçilerinin eylemi bugün beşinci gününde. Patron Coşkun Yılmaz'ın ofisinin önünde açıklama yapan işçiler, "Hakkımızı alana kadar buradan gitmeyeceğiz" diye seslendi.

Kayı İnşaat’ın, Cezayir’deki Bechar Askeri Hastanesi, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan 250’ye yakın işçi bir yıllık maaşlarının iki yıldır ödenmemesi nedeniyle patronları Coşkun Yılmaz’ın ofisinin bulunduğu Yapı Kredi Plaza önünde toplanarak eylem yapıyor. Eylemlerinin 5'inci gününde işçiler  "Kışın soğuğunda doğalgaz faturasını ödeyemediğimizde ertesi gün mesaj geliyor "Faturanızı ödeyin" diye. Ödenmeyen faturaların peşinde olan devlet 250 işçinin alacağını takip edemez mi? Hakkımızı alana kadar buradan gitmeyeceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

2019’dan bu yana defalarca şirketin sahibi Coşkun Yılmaz’a ulaştıklarını ancak her seferinde ‘Ödeyeceğiz’ yanıtıyla oyalandıklarını belirten işçiler, “Yazın sıcağında, kışın soğuğunda şantiyelerde, ofislerde işçiler çalıştı. Ailelerinden, sevdiklerinden aylarca ayrı kaldı. İşe geç başlama lüksleri olmadı. Önlerine ne yemek konduysa onu yediler. Nereyi yatak diye gösterdilerse orada yattılar. Yani kimse Kayı İnşaat patronlarından sadaka istemiyor. Tüm çalışanlar hakedişlerini istiyor" açıklamasını yapmıştı.