Başarılı bir yazar ve televizyon programcısı olan Doktor Ender Saraç, sağlıklı yaşam ve doğal tıp konularındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. Bu anlamda son derece popülerdir. Ender Saraç evli mi değil mi, sizin için araştırdık. İşte tüm ayrıntılar…

Ender Sarac Evli Mi4

Ender Saraç Evli Mi?

Ender Saraç, 2013 yılında Benan Kurtuluş ile evlenmiştir ve bu evliliği devam etmektedir. Hatta 2022 yılında gerçekleşen 48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri gecesinde yaşananlar çifti gündemin merkezine taşımıştır. Ender Saraç'ın ödül törenine eşi Benan Saraç yerine Astrolog Aygül Aydın ile katılması sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştır.

Benan Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla eşinin kendisini aldattığını ima etmiş ve bu iddiaları güçlendiren fotoğraflar yayınlamıştır. Kendisinin, ödül gecesine tek başına katıldığı da bu paylaşımlar sayesinde ortaya çıkmıştır. Olay, çiftin arasındaki gerilimi ve iddiaları daha da alevlendirmiştir.

Ancak bunun üzerine hakkında Ender Saraç evli mi diye merak edilen ve sert bir şekilde bu iddiaları yalanlayan ünlü doktor Instagram hesabından aşağıdaki açıklamaları yapmıştır:

"Aygül Aydın hanımefendi benim kız kardeşimdir gibidir ve 4 yıldır beraber kitap-ajanda yazdığım kişidir. Evlidir, (eşini de tanırım, saygın bir kişidir) ve 1 çocuğu vardır. Kendisiyle o gün Tüyap Kitap Fuarı'nda beraber imza gününü bitirdikten sonra yine yeni kitap ve röportaj için kapıda buluştuk ve hemen röportaj verip törene bile kalmadan ayrı çıktı." "Zaten ben herkese sabah, öğle programımı ve akşam Altın Kelebek'e uğrayacağımı saatler önce ilan etmiştim, biliniyordu. Dolayısıyla ciddi bir yanlış anlama söz konusu. Aygül Aydın tanıdığım en hanımefendi ve ilkeli insanlardan biridir."

Oldukça çalkantılı bir aşk hayatına sahip olan doktor için Ender Saraç evli mi sorusunun cevabı bu şekildedir.

Ender Sarac Evli Mi 2

Ender Saraç Kimdir?

Ender Saraç 1959 yılında İzmir’de dünyaya gelmiş, eğitimini Bornova Anadolu Lisesi ve ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Mecburi hizmetini Erzurum’un İspir ilçesi Kırık Nahiyesi ve çevresindeki köylerde yapmış, ardından askerliğini Çorlu’da Alay Tabibi olarak gerçekleştirmiştir. İzmir’de aile hekimliği ihtisasını bitirdikten sonra 1990’dan itibaren Ayurveda üzerine çalışmalar yapmaya başlamıştır.

İstanbul’a taşınınca ilk olarak Nükhet Duru ile birlikte UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezi'nde çalışmıştır. 1994 yılında Türkiye'nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan HAY Sağlık Merkezi'ni kurmuş ve bu merkezi bugüne kadar genişleterek geliştirmiştir. Türkiye’de ilk Doğal Arınma Merkezi'ni Ulus’ta hayata geçiren isimlerden biridir.

Ender Saraç doğal ve sağlıklı yaşam konularında Türkiye'de bilinç oluşturmak için birçok televizyon programı, yazılı basın röportajı, seminer, konferans ve panelde yer almıştır. Ayrıca Türkiye'de doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili ilk Türkçe kitap olan "Ayurveda"nın yazarıdır. Bu kitap kısa sürede 14 baskı yapmış ve en çok satanlar arasına girmiştir.

Saraç, günümüzde kendi kliniğinde çalışmaya devam etmekte ve sanat, politika, iş dünyasından birçok tanınmış kişi tarafından tercih edilmektedir. Aile hekimliği ihtisasının yanı sıra Sağlık Bakanlığı onaylı akupunktur sertifikasına sahiptir. 20 yılı aşkın bir süredir vejetaryen olarak yaşamını sürdürmektedir ve çeşitli spiritüel tekniklerin ileri düzeyde uygulayıcısıdır.

Dr. Ender Saraç’ın ikinci kitabı "Ayurveda ile Sağlıklı Zayıflama" 2002 yılında yayımlanmış ve kısa sürede 21 baskı yaparak Türkiye’nin en çok satan kitapları arasında yer almıştır. Türkiye'nin ilk diplomalı astrologlarından biri olarak sağlık ve astroloji alanında da özel çalışmalar yürütmektedir. Ender Saraç evli miydi diye merak ediyorsanız iki kere evlenmiştir.

Üstelik doğal tıp ve sağlıklı yaşamın yanı sıra ruhsal gelişim, spiritüel teknikler ve pozitif enerji konularında da çalışmaları ile dikkat çekmektedir. CNN Türk, TRT, ATV gibi kanallarda düzenli olarak programlar yapmış, Vatan gazetesinde sağlık yazıları yazmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Shubuo ile birlikte sağlıklı yaşam ve zayıflama konularında içerik sağlamaktadır.

Ender Saraç Kaç Yaşında?

Ender Saraç evli mi sorusuna ek olarak kendisinin yaşı da sorgulanmaktadır. Deneyimli doktor 1959 yılında dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla 2024 yılı baz alınacak olursa ünlü doktor 65 yaşında olmaktadır.

Ender Saraç Nereli?

Ender Saraç İzmir doğumludur. Liseye kadar Bornova ilçesinde okumuştur. Ebev

eynleri hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Peki, aile hayatı nasıl? Ender Saraç kaç çocuğu var? Yazımızın devamında…

Ender Sarac Evli Mi 5

Ender Saraç Çocuğu Var Mı?

Ender Saraç üç çocuk sahibidir. İlk çocuğu 1988 yılında Sevgi Saraç ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen Özcan adında bir oğludur. İkinci evliliğini ise 2013 yılında Benan Kurtuluş ile yapmış ve bu evlilikten biri 2010 doğumlu erkek, diğeri 2014 doğumlu kız olmak üzere iki çocuğu daha olmuştur. Ender Saraç evli miydi böyle özetlenebilir.

Ender Saraç Eşi Kim?

Ender Saraç’ın şu andaki eşi Benan Kurtuluş’tur. Benan Kurtuluş 1980 yılında İstanbul’da doğmuş ve kolej eğitimini burada tamamladıktan sonra üniversite öğrenimi için İngiltere ve Amerika’ya gitmiştir. Uluslararası işletme eğitimi almış, Amerika’da bir ithalat-ihracat firmasında çalışmıştır.

Ailesinin MNG Kargo’nun kurucularından olması nedeniyle genç yaşta iş deneyimi kazanmış, Türkiye'ye döndüğünde hava taşımacılığı sektöründe aile şirketinde çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Bilgisayar sistem mühendisliği eğitimi de almıştır. 2013 yılında Ender Saraç ile evlenmiş ve iki çocuk annesidir. Ender Saraç evli mi sorusuna yanıt verdiğimize göre diğer bilgilere geçebiliriz.

Ender Sarac Evli Mi6

Ender Saraç Olayı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede doktorun öz oğlu olan mağdur çocuk M.S.'nin 5 Aralık 2023 tarihinde öğrenim gördüğü okulda öğretmenlerine babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylediği belirtilmiştir. Öğretmenler ve okul yönetimi bu iddiaları resmi tutanaklarla kaydederek durumu polise bildirmiş, bunun üzerine savcılık tarafından bir soruşturma başlatılmıştır.

Mağdur çocuk 7 Aralık 2023'te Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) verdiği ilk ifadesinde istismara uğradığını detaylı bir şekilde anlatmıştır. Fakat 13 Aralık 2023'te ÇİM'de yeniden ifade vererek bu kez babasının annesine ve kendisine kötü davrandığı için ona ders vermek amacıyla cinsel istismara maruz kaldığına dair yalan söylediğini, aslında böyle bir olayın yaşanmadığını belirtmiş ve şikayetçi olmadığını ifade etmiştir.

Bu süreçte Benan Saraç da 13 Aralık 2023'te polise verdiği ek ifadesinde oğluyla yaptığı konuşmada çocuğun, babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu ve babasını ailelerinden uzak tutmak için cinsel istismar iddiasını uydurduğunu kendisine itiraf ettiğini belirtmiştir. Bu nedenle Ender Saraç evli mi diye araştırırken gördüğümüz eşi Benan Saraç da şüpheli hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini söylemiştir.

Ancak iddianamede çocuğun ilk ifadesinde verdiği ayrıntılı bilgilerin samimi ve gerçeği yansıttığına kanaat getirildiği, dolayısıyla olay yargıya taşındıktan ve medyada yer aldıktan sonra çocuğun şikayetinden vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulanmıştır. Ender Saraç için "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 12 yıldan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası istenmiştir.

Bu sürecin ardından annesinin kendisini bir daha babasıyla görüştürmediğini anlatan M.S. annesiyle babasının arasının kötü olduğunu, annesini korumak adına böyle bir istismar olayı uydurduğunu söylemiştir. Tutuksuz sanık Ender Saraç “Kesinlikle ilk beyan ezberletilmişti. Gerçek olan bugünkü beyandır. Ben oğlumu 8 aydır görmüyorum. Kendisine bir şey dayatmam akla ve mantığa aykırıdır. Beraatımı talep ederim” ifadelerini kullanmıştır. Ender Saraç evli mi sorusunu araştıranların karşısına çıkan bu olay medyaya skandal yaratmıştır.

Ender Saraç Ne Doktoru?

Dr. Ender Saraç, tıp kariyerine başladıktan sonra aldığı kapsamlı eğitimlerle Türkiye'nin ilk "Ayurveda Doktoru" unvanını kazanan bir isimdir. 1988 yılında doktorluk kariyerine adım atan Saraç, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aile hekimliği ihtisasını tamamlayarak uzmanlık kazanmıştır. Ayurveda'nın ileri tekniklerini öğrenmek amacıyla Hindistan'a giderek 1989-1996 yılları arasında Guru doktorlardan eğitim almıştır. Bu süreç sonunda Türkiye'nin ilk Ayurveda doktoru olarak tanınmıştır. İzmir'den İstanbul'a taşındığında UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezi'nde çalışarak kariyerine devam etmiştir.

Ayrıca Türk Akupunktur Derneği'nin düzenlediği kurslarda bir buçuk yıl süren eğitimler alarak akupunktur konusunda uzmanlaşmıştır. Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları arasında estetik medikal, mezoterapi, kupa hacamat, ozon terapi ve fitoterapi gibi alanlar da bulunmaktadır. Bu geniş kapsamlı eğitimleri ve deneyimleri sayesinde Dr. Ender Saraç doğal ve tamamlayıcı tıp alanında öncü bir isim haline gelmiştir. Peki, Ender Saraç evli mi? Eski eşi kimdi?

Ender Saraç Eski Eşi Sevgi Saraç Kimdir?

Eğer Ender Saraç evli miydi diye merak ettiyseniz Sevgi Saraç, ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanının eski eşidir. Çift, 34 yıl süren evliliklerinden bir çocuk sahibi olmuştur. İzmir'den İstanbul'a taşınmalarının ardından Sevgi Saraç büyük bir ilaç fabrikasında çalışıyordu. Ancak Ender Saraç'ın isteği üzerine işini bırakıp ailesine odaklandı.

Zamanla Ender Saraç'ın ailesini ihmal ettiği İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nde boşanma ve tazminat davası açtı. Mahkeme, lehine 500 bin lira maddi ve 500 bin lira manevi olmak üzere toplam 1 milyon lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Ender Saraç ilk eşi Sevgi Saraç, boşanmanın ardından emlak komisyonculuğu yaparak yaşamını sürdürmeye devam etti. Davada eski eşinin amacının maddi kazanç sağlamak olduğunu öne süren Ender Saraç'ın iddialarına rağmen mahkeme Sevgi Saraç'ı haklı buldu ve tazminat talebini kabul etti.

Ender Sarac Evli Mi 3

Ender Saraç Kaç Kez Evlendi?

Ender Saraç hayatında iki kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 1988 yılında Sevgi Saraç ile gerçekleştirdi ve 2011 yılında sona erdi. 2013 yılında ise Benan Kurtuluş ile ikinci evliliğini yaptı.

Bu yazımızda Ender Saraç evli mi konusunu detaylı şekilde ele aldık.