Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçelerinde bir çocuğu ısıran yeşil küpeli sokak köpeğinin 10 gün gözetimde kalacağını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Beşikçioğlu, Yapracık Mahallesi'nde yaşanan köpek ısırması olayını hassasiyetle takip ettiklerini belirtti.

Sincan Belediyesi'ne Kayıtlı

Yeşil küpeli bir sokak köpeğinin Y.K. adlı bir çocuğu ısırmasının ardından gerekli adımları attıklarını söyleyen Beşikçioğlu şunları söyledi:

"Bahsi geçen köpeğin yeşil küpesi, Sincan Belediyesi'ne kayıtlı bir sokak hayvanı olduğunu göstermektedir. Sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi'ne götürülen can dostlarımızdan bir tanesi sahiplendirilmiş olup diğeri ise 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere bırakılacaktır."

"Hayvanların da Can Güvenliğini Önemsiyoruz"

Köpek sayılarında diğer ilçelerden bırakılan köpekler nedeniyle artış olduğunu belirten Beşikçioğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum, can dostlarımızı korumak için gösterdiğimiz titiz çalışmalara gölge düşürebilir. Her bir çocuğun ve vatandaşın sağlığını ve yaşam hakkını nasıl önemsiyorsak, her sokak hayvanının da can güvenliğini en az o kadar önemsiyoruz.

Hem köpeğin zarar görmemesi hem de ısırılan çocuğun doğru bir şekilde tedavi edilmesi adına bu süreci dikkatle yürütmekteyiz. Bu konuda hayvanseverlerimizden de anlayış ve işbirliği bekliyoruz. Sokak hayvanlarımızı korurken, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur."