Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı şekilde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Gerekli Tahkikatı Yürütüyoruz"

"Ordumuzun disiplinine, insıcamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız. Gerekli tahkikatı büyük bir hassasiyetle çok boyutlu şekilde yürütüyoruz. Kahraman ordumuzun yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için geçerlidir. Dün Savarona yatını ziyaret ettik. Türkiye'ye en büyük zararı istismarcı siyaset anlayışı vermiştir. Zamanla aktörler değişse de bu siyaset tarzı maalesef kötü bir muhalefet geleneği olarak varlığını halen sürdürmektedir. Son günlerde bunun tekrar ayyuka çıktığına şahitlik ediyoruz.

"Millete Ayar Vermeye Kalkıyorlar"

Bizim burada söylemeye hicap edeceğimiz hakaretleri üç beş oy uğruna sineye çekenler şimdi çıkmışlar yüzleri kızarmadan ahkam kesiyorlar. Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp, iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah kullandı iftirası atanlara kol kanat gerenlerin bugün söylediklerinin kıymeti yoktur."

"Konunun Bizzat Takipçisiyim"

Erdoğan, Narin Güran'ın katledilmesi için de, "Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü. Adalet önünde mutlaka hesap soracağız. Konunun bizzat takipçisi olacağım" dedi.