GÜNDEM

Erhan Adem: Hayvanları koruma günü katliam yasasının gölgesinde geçiriyor!

Erhan Adem, “Dünya genelinde 4 Ekim, hayvanların korunması ve haklarının savunulması adına büyük bir anlam taşırken, Türkiye’de bu anlam maalesef ortadan kalktı. Mevcut yasa, hayvanların yok olmasının önünü açıyor ve yürürlükte kaldığı sürece ortada kutlayacak bir şey kalmayacak. Anayasa Mahkemesi’ne acilen bu yasayı iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Abone Ol

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, tüm dünyada hayvanların haklarının ve yaşamlarının kutlandığı özel bir gün. Ancak Türkiye, bu yıl bu anlamlı günü ne yazık ki kutlayamıyor. Ülkemizde çıkarılan ve ‘katliam yasası’ olarak adlandırılan yasa, hayvanların yaşam haklarını tehdit ederken, bu yasaya karşı tüm çabalarımıza rağmen Anayasa Mahkemesi’nden henüz beklediğimiz karar çıkmadı. CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bu yasa nedeniyle Türkiye’nin bugün hayvanları korumak yerine kurtarmak zorunda kaldığını söyledi.

Erhan Adem açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bu yıl Türkiye’de 4 Ekim, bir kutlama günü olmaktan çıktı. Hayvanları koruyamayan bir ülkede, hayvanları kurtarma çabası hâkim. Bizler, yasa yürürlükte kaldığı sürece, ne yazık ki 4 Ekim’in anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını sağlayamayacağız. Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak iptal kararı, hayvanlar için hayati önemdedir. Bu karar verilene kadar Türkiye’de 4 Ekim, artık bir kutlama günü değil, hayvanları kurtarma günü olarak kalacak.

Sonuç olarak, hayvan hakları adına bu kadar önemli bir günde, Türkiye’nin hayvan katliamının önünü açan bir yasayla anılıyor olması kabul edilemez. Anayasa Mahkemesi’ni, bu yanlışa dur diyerek hayvanların yaşam hakkını koruyan bir karar vermeye çağırıyoruz. Hayvanlarımızı kurtarmak için atılacak her adım, yalnızca onların değil, toplum olarak insanlık onurumuzun da korunması anlamına gelecektir.”