Başarılı teknik direktör Ersun Yanal, Türk futbolundaki en önemli isimlerden birisi. Kariyeri boyunca 10’dan fazla takımda teknik direktörlük yapan deneyimli hoca birçok başarıya imza attı.

Son zamanlarda deneyimli teknik direktörün nereli olduğu merak ediliyor ve birçok kişi Ersun Yanal nereli diye soruyor.

Dilerseniz, Ersun Yanal hakkında merak edilenlere birlikte bakalım.

Ersun Yanal Nereli

Ersun Yanal Nereli?

Başarılı teknik direktör Ersun Yanal, ülkemizde futbolun en ünlü isimlerinden birisi. Daha önce iki kez Fenerbahçe’yi ve üç kez Trabzonspor’u çalıştıran deneyimli hoca başarıları ve oynattığı futbolla büyük beğeni alıyor. Ersun Yanal’ın 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe’ye oynattığı hücum futbolu hala özlemle anılıyor. Başarılı teknik direktör, o sezon Fenerbahçe’yi Süper Lig tarihinin en erken şampiyonluğa ulaşan takımı yapmıştı.

Son olarak Alanyaspor’u çalıştıran Ersun Yanal, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir karar alarak 1. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile anlaştı. Sosyal medyada uzun süre konuşulan bu olaydan birçok kişi Ersun Yanal nereli diye merak etmeye başladı.

Deneyimli teknik direktör Ersun Yanal, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir’in Buca ilçesinde dünyaya geldi. Daha sonra ailesiyle birlikte Denizli’ye taşındı ve uzun süre burada yaşadı. Liseyi de Denizli Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Aynı zamanda futbola da Denizlispor’da başladı.

Ersun Yanal Kaç Yaşında?

Ersun Yanal nereli diye merak edilen başarılı teknik direktör, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir’in Buca ilçesinde dünyaya geldi. Şu anda 62 yaşındadır.

Ersun Yanal Nereli 5

Ersun Yanal Eşi Kim?

Ersun Yanal’ın teknik direktörlük kariyeri kadar özel hayatı da sık sık merak konusu oluyor. Deneyimli teknik direktör, 2017 yılında kendisinden 26 yaş küçük İren Ağan’la dünya evine girdi. Bu evlilik o dönemde büyük ses getirmiş ve Ersun Yanal’in eski eşi Şenay Yanal, İren Ağan’a dava açmıştı.

İren Ağan hakkında Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olması dışında fazla bir bilgi bulunmuyor.

İren Ağan Kimin Kızı?

Ersun Yanal’ın eşi İren Ağan’ın kimin kızı olduğu da sıkça soruluyor. 2017 yılında Ersun Yanal ile dünya evine giren İren Ağan’ın babası Mazlum Ağan’dır. 1949 yılında Bodrum’da doğan Mazlum Ağan, Ege Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunudur.

CHP’den siyasete atılan Mazlum Ağan, 2001 ile 2009 yılları arasında Bodrum Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Ersun Yanal Nereli 3

Ersun Yanal Futbol Oynadı Mı?

Teknik direktör olarak başarılarıyla tanınan ve 10’dan fazla takım çalıştıran Ersun Yanal’ın futbol oynayıp oynamadığı zaman zaman merak ediliyor.

Başarılı teknik direktör Ersun Yanal, futbol oynamaya Denizlispor’da başladı. Daha sonra Şirinköyspor, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor takımlarında forma giydi.

Ersun Yanal Hangi Takımı Çalıştırıyor?

Gençlerbirliği’nin teknik direktörü olarak büyük başarılara imza atan ve adını duyuran Ersun Yanal Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi büyük takımlarda da hocalık yaptı.

Son olarak Alanyaspor’u çalıştıran deneyimli teknik direktör, geçtiğimiz haftalarda 1. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile bir yıllık sözleşmeye imza attı. 2024-2025 sezonunda burada hocalık yapacak.

Ersun Yanal Hangi Takımda Oynadı?

Ersun Yanal nereli sorusuna cevap bulanlar başarılı teknik direktörün hangi takımlarda futbol oynadığını merak ediyor.

Futbolculuk dönemi teknik direktörlük kariyerine kıyasla sönük geçen Ersun Yanal Denizlispor, Şirinköyspor, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor takımlarında futbol oynadı.

Ersun Yanal Aslen Nereli?

Ersun Yanal, aslen İzmirlidir. Deneyimli teknik direktör, 17 Aralık 1961 tarihinde İzmir’in Buca ilçesinde dünyaya geldi.

Ersun Yanal Nereli 2

Ersun Yanal İlk Eşi Kimdir?

Ersun Yanal’ın iki kez evlenmiş olduğunu duyanlar tecrübeli hocanın ilk eşinin kim olduğunu merak ediyor.  Ersun Yanal ilk evliliğini 1987 yılında Şenay Yanal ile yaptı. Ersun Yanal o tarihlerde Nazillispor kulübünde futbol oynuyordu.

Ersun ve Şenay Yanal çiftinin bu evlilikten Femin ve Onur adlarında iki çocuğu oldu. 2015 yılında ise 28 yıllık beraberliğin ardından boşandılar. O dönemde büyük yankı uyandıran boşanma kararının sebebi ise Ersun Yanal’ın İren Ağan’la birlikte olması.

2014 yılında Ersun Yanal’ın İren Ağan’la Bodrum’da görüntülenmesiyle ilişkiden haberdar olan Şenay Yanal hem boşanma davası açtı. Ayrıca İren Ağan’a da evliliğini yıktığı için tazminat davası açtı. Şenay Yanal’ın İren Ağan’a açtığı tazminat davası 2017 yılında sonuçlandı. Mahkeme, İren Ağan’ın 100 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Ersun Yanal nereli ve eşi kim soruları başta olmak üzere deneyimli teknik direktörle ilgili merak edilenleri yanıtladık.