Ertuğrul Özkök, gerek akademik kariyeri gerekse de gazetecilik kariyeriyle her zaman için biyografisiyle merak konusu olmuştur. Gazeteci Ertuğrul Özkök kimdir sorusunu soran birçok kişi, ilgili ismin biyografisini merak ediyor. Sizler için Ertuğrul Özkök kaç yaşında? Nereli? gibi soruların tamamını yanıtladık.

Ertuğrul Özkök yazıları ve haberleriyle medyada her zaman etkili isimlerden birisi olmuştur. Ancak ilgili ismi araştıran kişiler, aynı zamanda özel hayatını da merak etmektedir. Ertuğrul Özkök’ün kaç çocuğu var? Eşi kimdir? İşte tüm merak edilenler…

Ertugrul Ozkok Kimdir 2

Ertuğrul Özkök Kimdir?

Ertuğrul Özkök, 8 Nisan 1947 tarihinde İzmir’de doğdu. Babası Şükrü annesi Hafize Özkök’tür. İzmir’de Namık Kemal Lisesi’nden mezun olan Özkök, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu tamamlamıştır. Bir yıl TRT kurumunda muhabir olarak çalıştıktan sonra Fransa’da İletişim Bilimleri alanında doktorasını yaptı.

Ertuğrul Özkök kimdir sorusuyla birlikte ilgili ismin bazı açıklamaları da söz konusu olmaktadır. Öğrencilik yıllarında sosyalist görüşe sahip olduğunu belirten Özkök, daha sonra Turgut Özal’dan etkilenerek liberalizme yöneldi. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Hürriyet gazetesinde çalışmaya başlayan Özkök, ilgili gazetede genel yayın yönetmeni olarak 20 yıl görev yaptı.

29 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini bırakan Ertuğrul Özkök, aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin mütevelli heyeti üyesidir. 1970 yılında eşi Tansu Özkök ile evlenmiştir. Bu evlilikten ise Gülümsün Özkök adında bir kızı bulunmaktadır. Ayrıca Sinan Ali Saatçi ve Zeynep Saatçi adında iki torunu vardır.

Ertuğrul Özkök kimdir sorusunda ilgili ismin ayrıca yayınlanmış kitaplarından da bahsetmek gerekir. Özkök’ün eserleri ise şöyledir:

  • Sanat, İletişim ve İktidar (1977)
  • İletişim Kuramları Açısından Kitlelerin Çözülüşü (1985)
  • Elveda Başkaldırı (1987)
  • Stalin Baroku (1989)
  • Artakalan Zamanda (1997)
  • Tuhaf (2010)
  • Yedi Büyük Günah (2012)
  • Kırk7 (2013)
  • Bir Beyaz Türk’ün Hafıza Defteri (2014)

Ertugrul Ozkok Kimdir 3

Ertuğrul Özkök Kaç Yaşında?

Ertuğrul Özkök kimdir araştırması yapan okuyucularımız, ilgili gazetecinin kaç yaşında olduğunu da merak ediyor. Bu kapsamda doğum tarihinden yola çıkarak kaç yaşında olduğunu sizler için açıklıyoruz! Ertuğrul Özkök kaç yaşında? İşte yanıtı:

  • Akademisyen ve gazeteci Ertuğrul Özkök, 8 Nisan 1947 tarihinde doğmuştur. Buna bağlı olarak 2024 yılında 77 yaşında olduğu söylenebilir.

Ertuğrul Özkök Nereli?

Gazeteci Ertuğrul Özkök kimdir sorusunu yanıtladıktan sonra ilgili ismin nereli olduğuna ve diğer özel bilgilerine değinelim. Özkök hakkında okuyucuların en çok araştırdığı soruların başında ise ilgili gazetecinin nereli olduğu gelmektedir.

Ertuğrul Özkök nereli? İşte yanıtı:

  • Gazeteci Ertuğrul Özkök İzmir’de doğmuştur. Ancak babası Şükrü Özkök, Bulgaristan Kırcaali doğumlu olduğundan dolayı ilgili ismin aslen Kırcaali’li olduğu söylenebilir.

Ertuğrul Özkök, medyada etkili bir isim olarak yazıları ve haberleri ile merak ediliyor. Uzun zamandır herhangi bir yayın kuruluşunda yazmayan Ertuğrul Özkök’ün şu an hangi gazetede yazdığı ise merak edilmektedir. İşte yanıtı…

Ertugrul Ozkok Kimdir 4

Gazeteci Ertuğrul Özkök Nerede Yazıyor?

Hürriyet gazetesinden ayrılan Ertuğrul Özkök’ün şu anda nerede çalıştığı, hangi gazetede yazdığı merak konusudur. Buna bağlı olarak Ertuğrul Özkök nerede yazıyor sorusu da okuyucuların araştırdığı başlıklar arasında yer alıyor.

Ertuğrul Özkök, günümüzde internet gazetesi olarak faaliyet gösteren Oda TV’de yazmaktadır. Hürriyet gazetesinden istifa etmesinin hemen ardından TV100 ekranlarında yorumculuk yapan Özkök, bir süre aynı kanalın internet sitesinde köşe yazarlığı yapmıştı. Ertuğrul Özkök aynı zamanda BizimTV internet sitesinde de köşe yazarlığı yapmaktadır.

Gazeteci Ertuğrul Özkök kimdir araştırması yapanlar için ilgili ismin köşe yazıları takip edilmek isteniyorsa BizimTV ve OdaTV internet sitelerinden bu yazılara ulaşılabilmektedir.

Ertuğrul Özkök'ün Eşi Kimdir?

Ertuğrul Özkök eşi kimdir sorusu da okuyucuların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Aynı zamanda ilgili ismin çocukları ve torunlarıyla birlikte özel hayatı da merak edilmektedir. İşte detaylar…

Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu Özkök’tür. 24 Ekim 1970 tarihinde evlenen çift, daha sonra medyadan uzak bir hayat yaşadı. Dolayısıyla Ertuğrul Özkök’ün eşi Tansu Özkök’ün ne iş yaptığı bilinmemektedir. İlgili ismin 72 yaşında olduğuna yönelik bazı bilgiler mevcuttur.

Ertuğrul Özkök kimdir sorusuyla birlikte bu ismin çocukları ve torunları da merak konusu… İşte ayrıntılar!

Ertugrul Ozkok Kimdir 7

Ertuğrul Özkök'ün Kaç Çocuğu Var?

Gazeteci Ertuğrul Özkök 24 Ekim 1970 yılında Tansu Özkök ile evlenmiştir. Bu evlilikten ise Gülümsüm Öztürk (52) adında bir kızları bulunmaktadır. Dolayısıyla Ertuğrul Özkök’ün kaç çocuğu var sorusuna bu şekilde yanıt verilebilmektedir.

Gülümsüm Öztürk, ünlü müzisyen Ercan saatçi ile 1997 yılında evlenmişti. Daha sonra 2009 yılında boşanan çiftin Sinan Ali ve Zeynep adında iki çocuğu bulunmaktadır. Ertuğrul Özkök’ün torunları ve çocukları hakkında da bu şekilde bilgiler verilebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Ertuğrul Özkök kimdir sorusuyla birlikte merak edilen diğer soruları kısaca yanıtlayalım:

1- Ertuğrul Özkök hangi siyasi görüşlü?

Ertuğrul Özkök, öğrencilik yıllarında sosyalist görüşe sahip olduğunu açıklamıştır. Ancak 80’li yıllarda Turgut Özal siyasetinden etkilenerek liberalizm görüşüne geçtiğini de belirtmiştir. Günümüzde ise Ertuğrul Özkök, daha çok muhalif kanadın sesi olan köşe yazıları kaleme almaktadır.

2- Ertuğrul Özkök’ün damadı kim?

Ertuğrul Özkök’ün kızı Gülümsüm Öztürk, 1997 yılında Ercan Saatçi ile evlenmiştir. 2009 yılında boşanan çiftin iki çocuğu bulunuyor. Bu doğrultuda Ertuğrul Özkök’ün damadı kimdir sorusunun yanıtı Ercan Saatçi olacaktır.

Gazeteci Ertuğrul Özkök kimdir? Kaç yaşında? Nerede yazıyor? gibi soruların tamamını sizler için yanıtladık! İlgili isim ile alakalı merak ettiğiniz diğer sorular için yorumlar bölümünü kullanabilir, ayrıca görüşlerinizi paylaşabilirsiniz