Eskişehir Tepebaşı’nda başında Nazi miğferi bulunan, yüzü maskeli ve üzerinde gamalı haç olan bir hücum yeleği giyen bir kişi, Tepebaşı Camisi’nden çıkan cemaatte saldırdı.

Adının Arda K. (18) olduğu öğrenilen saldırgan, camiden çıkan beş kişiyi bıçakla yaraladı. Eskişehir Ekspres’teki habere göre, yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi bulunuyor.

18 yaşında olduğu öğrenilen Arda K. caminin hemen yanında bulunan karakoldaki polisler tarafından yakalandı. Arda K.’nın sosyal medya hesaplarında Nazi simgeleri bulunan fotoğrafları bulunuyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“12.08.2024 tarihinde Tepebaşı-Rauf Orbay Caddesi Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesi içerisinde “Bıçakla Yaralama” olayı ile ilgili olarak kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. Yaralı şahıslar tedavileri için şehirde bulunan Hastanelere sevkleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir.”EskEsk