ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kayıp olarak aranan profesörün cansız bedeni Porsuk Çay'ında bulundu

Eskişehir'de kayıp olarak aranırken, Porsuk Çayı'nda elleri bağlı şekilde cansız bedeni bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüne ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si İran uyruklu 3 şüpheli tutuklandı.

Abone Ol

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu, geçen 27 Haziran’da evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Ailesi ve yakınları çevrede yaptığı aramalarda Prof. Dr. Karasu’ya ulaşamayınca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu. Polisin yaptığı araştırmada, Karasu’ya ait aracın son olarak Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi’ndeki Nabi Avcı Bulvarı’ndan geçiş yaptığı belirlendi.

FAİLLER ADANA’DA YAKALANDI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan mobese ve güvenlik kamerası incelemesinde Karasu’nun aracına kaybolduğu gün 6 yıldır Eskişehir’de oturan İran uyruklu Majid S. ve Hojjat S.’nin bindiği daha sonra ise şüphelilerin Adana’ya kaçtıkları tespit edildi. İki şüpheli de yurt dışına çıkış hazırladığı yaptığı sırada yakalanarak gözaltına alındı. İranlı şüphelileri Adana’ya getirdiği ve onlara kaçışında yardım ettiği öne sürülen 2 şüpheli Adana’da, cinayetle ilgisi olabileceği değerlendirilen 1 şüpheli de Eskişehir’de gözaltına alındı.

BİRİ BİRLERİNİ SUÇLADILAR

İfadeleri alınan ve cinayet faili olduğu düşünülen İranlı şüpheliler suçlamasını birbirinin üzerine atarken, Prof. Dr. Bekir Karasu’yu Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Karacaşehir Mahallesi’nden geçen Porsuk Çayı’nda attıklarını itiraf etti. Polisin, Karasu’nun cansız bedenini bu bilgiler ışığında bulduğu ortaya çıktı.