Gülen’in ölümü, Herkul Nağme adlı internet sitesinin sosyal medya hesabından duyuruldu.

Açıklamada, “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi 20 Ekim ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

YEĞENİ DE DOĞRULADI

Gülen’in ölümü, yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından da doğrulandı.

Ebuseleme Gülen, X hesabından paylaşım yaptı ve “Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin” dedi.

Medyascope’un edindiği bilgiye göre Fethullah Gülen hastanede öldü.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü; Gülen ve örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı. Rapora göre, Gülen bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları Türk emniyet birimlerine sızmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. O tarihten itibaren Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşadı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Gülen’in ismi 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de darbe girişimine karıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 16 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin emrini vermekle yargılanan Fethullah Gülen için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li yetkililere "O zatı (Gülen'i) artık bize teslim edin" çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak yedi kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulunuldu.

Gülen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından; “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme”, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme”, “Cumhurbaşkanına suikast”, “dolandırıcılık”, “resmî belgede sahtecilik”, “sınav sorularının çalınması”, “usulsüz dinleme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarını gerçekleştirmekle suçlanıyordu.