Haber: Gökhan Korkmaz

KHK ile görevlerinden ihraç edilen kişilerin hikâyelerini binlerce insana ulaştıran KHK TV muhabiri Ahmet Erkan Yiğitsözlü’nün terör örgütü üyeliği ile terörün finansmanına muhalefet iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sabah saatlerinde başlayan davayı gözlemci olarak İnsan Hakları Derneği (İHD), Liberal Parti, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Adil Yargılanma Hakkında Erişim Derneği (AYHED) ve Medya Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) takip etti.

Duruşmaya avukatları Günal Kurşun ve Celil Çetin ile katılan Yiğitsözlü, bu davada asıl kendisinin değil gazeteciliğin yargılandığını ve ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğinin altını çizdi.

Yiğitsözlü’nün Avukatı Günal Kurşun ise Signal programının iddianame de “suç” olarak yer almasına tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının da Signal kullandığına dair tweetinin olduğunu hatırlattı.

Mahkeme, savcının talebini kabul ederek, Ahmet Erkan Yiğitsözlü’ye yurtdışı yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar vererek duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.

Mahkeme sonrasında sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Yiğitsözlü şunları söyledi:

“Mahkeme umduğumuzdah iyi geçti, mahkeme başkanı ve heyet fazlasıyla dinledi, söz hakkı verdi.”

Yiğitsözlü davayı izlemeye gelen kurumlara ve KHK’lı arkadaşlarına da teşekkür mesajı paylaştı.