T24'ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Şardan hakkında, dezenformasyon düzenlemesi kapsamında yer alan “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Devletin yargı organlarını aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

İddianamede, yazısında İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dahi HSK’ya mektup yazarak adliyelerdeki rüşvet yolsuzluk iddialarını bildirdiğini anlatarak, diğer iddiaları gündeme getiren Şardan’ın halkı yanıltmaya çalıştığı öne sürüldü. 

6 sayfalık iddianamede, söz konusu yazı nedeniyle resen soruşturma başlatılarak, Şardan’ın gözaltına alınıp tutuklandığı ve cep telefonu ile dijital materyallerine el konulduğu belirtildi.

İddianamede, soruşturma kapsamında MİT’e müzekkere yazılarak söz konusu yazı içeriğinde bahsedilen raporun olup olmadığının sorulduğu, MİT’in de 17 Kasım tarihinde verdiği cevabında, “teşkilatları tarafından hazırlanmış bir rapora rastlanılmadığının belirtildiği” kaydedildi.

Şardan hakkında toplam 5 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.