Haberin Var Mı İnisiyatifi, tutuklu bulunan gazetecilerin kaldığı koşullara dikkat çekmek ve serbest bırakılmaları için sosyal medyada #GeçOlmadanTahliye etiketiyle kampanya başlattı.

Tutuklu bulunan gazetecilerin cezaevlerindeki koşulları ve tutukluluk durumuna dikkat çekmek ve serbest bırakılmaları için kurulan Haberin Var Mı İnisiyatifi, cezaevlerindeki koronavirüs (Covid-19)salgını tehdidi altındaki meslektaşları için #GeçOlmadanTahliye etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.

"ÇOK GEÇ OLMADAN ÖZGÜRLÜK"

Kampanya kapsamında “Çok geç olmadan özgürlük” başlıklı bir metin ile gazetecilerin kötü koşullarda kaldığı ve derhal tahliye edilmesine dikkat çeken bir video paylaşıldı. Paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi: “Kampanya kapsamında paylaşılan metinde, iktidarın, salgın günlerinde hukuk ve vicdandan uzak bir yasa hazırladı. Hasta ve risk grubundaki tutsaklara, siyasi tutuklulara, gazetecilere, avukatlara ayrımcılık uyguladı. Kişiye özel af paketiyle hükümlüleri tahliye etti. Kovid-19'a karşı önlem almaktan çok düşman hukukunu pekiştiren bu politikalara derhal son verilmeli. Cezaevlerinde pozitif vakalar artıyor, ölüm haberleri geliyor. Beslenme ve temizlik koşulları, tüm tutuklular için büyük risk yaratıyor. Haksız, hukuksuz tutuklananlar için, 100'den fazla gazeteci için çok geç olmadan özgürlük talebimizi yeniliyoruz.”