SİYASET

Gizli tanık Sertçelik'in Bozdağ iddiası ortaya çıktı: 400 bin euro verdim dosyamı bozdular

Ankara Emniyeti'nde üç polis müdürünün tutuklanmasına neden olan Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in AKP'li Bekir Bozdağ iddiası ortaya çıktı. Sertçelik, Bozdağ'ın hukuk bürosuna 400 bin Euro verdiğini ve davasının bozulduğunu iddia etti.

Abone Ol

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti’nde üç polis müdürünün tutuklanmasına neden gizli tanık Serdar Sertçelik’in eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la ilgili iddiası ortaya çıktı. Buna göre Sertçelik, Bekir Bozdağ’la bağlantılı bir hukuk bürosuna 400 bin Euro verdiğini ve davasının bozulduğunu öne sürdü.

TELEFON DÖKÜMÜNDE YER VERİLDİ

Ayhan Bora Kaplan’ı soruşturan altı polis ile gizli tanık Serdar Sertçelik ve Sertçelik’in kaçmasına yardım eden 12 kişiye Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Gazeteci İsmail Saymaz, davanın iddianamesinde, Sertçelik ile eski Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın yedi ayrı telefon görüşmesinin dökümüne yer verildiğini yazdı.

Buna göre 26 Nisan 2024 tarihli görüşmede, gizli tanık Sertçelik, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adını verdi. Sertçelik, Bekir Bozdağ’la bağlantılı bir hukuk bürosuna avukatı İ.Y. aracılığıyla 400 bin Euro ödediğini ve davasının bozulduğunu ileri sürdü.

"400 BİN EURO VERDİM BOZDAĞ'IN HUKUK BÜROSUNA"

Sertçelik, “İ. abi ben firarken, eve geldi. Bozdağ’ı aradı. O zaman Bozdağ, Adalet Bakanı. Bozdağ’ın hukuk bürosu var, dışardan iş hallettirdiği… Bozdağ, meclise çağırdı İ. abiyi. ‘Grup toplantısına gidiyoruz, gel görüşelim’ diye. İ. abi gitti, konuştu. O zaman 400 bin Euro verdim Bozdağ’ın hukuk bürosuna. Dosyamı bozdular” iddiasında bulundu.

İsmail Saymaz, bir diğer kayıtta Sertçelik ve Demircan arasında geçen diyalogu şöyle aktardı:

“Sertçelik: Müdürüm takipsizlik değil, yeniden yargılama aldık. 30 ay kapalıda (cezaevi) yatacaktım normalde. Beş ay sonra tahliye oldum.

Demircan: İsim ver bakayım, not alıyım. Söylemem lazım.

Sertçelik: İ.Y., Bozdağ’la yanımda konuştu megafondan. Sonra meclise gitti, görüştüler. 400 bin Euro istediler, verdim. Sonra yakalandım. Zaten yakalanmasam olmuyordu. Cezaevine girdim, beşinci ayda tahliye oldum.”

İDDİALAR ARAŞTIRILMAMIŞ

İddiaların araştırılmadığını belirten Saymaz, şöyle devam etti:

“İftira olup olmadığı üzerinde durulmamış.

Bir gizli tanığın eski Adalet Bakanı Bozdağ hakkındaki şüphe götürür suçlamaları süzgeçten geçirilmeden iddianameye konmuş.

Savcının yapmadığını ben yaptım.

Eski Adalet Bakanı’nın çevresine ulaştım ve iddiaları sordum.

Bozdağ’ın yakınları iftira atıldığını söylüyor.

Bozdağ’ın İ.Y. adlı bir avukatı tanımadığını, hukuk bürosunun bulunmadığını, Sertçelik’le doğrudan ya da dolaylı bir temasının olmadığını vurguluyorlar. Bozdağ’ın gizli tanığa iftira suçundan dava açacağını ifade ediyorlar.

Sertçelik’in iddialarının doğru olduğunu savunmuyorum. Fakat iddianameye konduğuna göre gereği yapılmalı diye düşünüyorum.”